Σελίδες

29 Οκτωβρίου 2010

Trivia

- Ο Σταύρος Μπένος είναι ο δημιουργός του θεσμού των ΚΕΠ και των ΚΑΠΗ. Χρημάτισε επί σειρά ετών δήμαρχος Καλαμάτας, μάλιστα κατά την περίοδο των μεγάλων σεισμών.

- Η πνευματική πατρότητα του περίφημου προεκλογικού προτάγματος «επανίδρυση του κράτους» ανήκει στον Αντώνη Μακρυδημήτρη. 

- Η διοικητή διαίρεση της χώρας σε 13 περιφέρειες αποτέλεσε πρωτοβουλία του Μ. Κουτσόγιωργα, ο οποίος επεδίωκε τη διαμόρφωση της γενέτειράς του Αχαΐας ως χωριστής περιφέρειας.

- Ο Δημήτρης Βίτσας, εκτός από γραμματέας της ΚΠΕ του Συνασπισμού, είναι και διευθύνων σύμβουλος της Αυγής.

- Επί δημαρχίας Μπένου, το πολεοδομικό σχέδιο της Καλαμάτας προέβλεπε τα χαμηλότερα ύψη πολυκατοικιών πανελληνίως. Παράλληλα, εφαρμόστηκε με συνέπεια ο πολεοδομικός νόμος, ο οποίος προέβλεπε μεγάλες εισφορές για τους μεγαλοϊδιοκτήτες. Επειδή, λοιπόν, στο κέντρο της πόλης ο Δήμος έριχνε τους ορόφους και παράλληλα εφάρμοζε το νόμο που έθιγε τα συμφέροντα των μεγαλοϊδιοκτητών και των καταπατητών, δημιουργήθηκε ένας Πανελλήνιος Σύλλογος αντιδραστικών, ο οποίος μάζεψε τραμπούκους από όλη την Ελλάδα. Και κατέφθασαν, λοπόν, όλοι αυτοί στην Καλαμάτα και μπήκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, μολονότι ήταν σιδερόφρακτη η συνεδρίαση. Και, έχοντας εισβάλει στο χώρο των συνεδριάσεων, ήταν πλέον έτοιμοι να χιμήξουν στο δήμαρχο. Τότε ακριβώς ήταν που μπήκαν μπροστά οι Κνίτες και κάνανε ασπίδα στο δήμαρχο, για να τον προστατέψουν από την τραμπουκική επίθεση. Ουσιαστικά τον Σ. Μπένο διέσωσαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, δείγμα της δυνατότητας για κατάρρευση των κομματικών συνόρων, όταν όλες οι παρατάξεις συνδέονται με το ίδιο πάθος για την πόλη.

1 σχόλιο:

  1. Ένσταση, οι κνίτες δεν ήταν πολιτικοί αντίπαλοι του Μπένου. Εκλεγόταν δήμαρχος με την στήριξη ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή