Σελίδες

16 Ιανουαρίου 2011

Νεφρά στο σφυρί!

Του Οδυσσέα Θεοφάνη

Απ’ ότι διαβάζουμε στο σημερινό Βήμα, στην Αγγλία έχει προκληθεί σάλος από τις προτάσεις κάποιων γιατρών που ζητούν την νομιμοποίηση του εμπορίου ανθρωπίνων οργάνων, συγκεκριμένα των νεφρών. Η συζήτηση έχει προκαλέσει, όπως ήταν αναμενόμενο αντιδράσεις, οι οποίες όμως δεν νομίζω ότι είναι αρκετές για να δικαιολογήσουν το τωρινό καθεστώς.

Όπως ξέρουμε όλοι, κάθε άνθρωπος γεννιέται με δύο νεφρά, χρειάζεται όμως το ένα για να ζήσει. Έτσι, κάποιοι (λίγοι) από εμάς, προτιμούν να δωρίσουν το ένα από τα δύο σε κάποιον γνωστό τους, ή σπάνια, σε άγνωστο, ως ένδειξη αγάπης και αλτρουισμού. Δυστυχώς όμως η προσφορά οργάνων δεν αρκεί για να καλύψει την ζήτηση, καθώς δεν υπάρχουν τα κίνητρα ώστε να δωρήσει κάποιος το νεφρό του, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασθενείς να περιμένουν χρόνια προκειμένου να θεραπευθούν, αν βέβαια προλάβουν. Λύση σε αυτό το πρόβλημα, δίνει η νομιμοποίηση του εμπορίου τους.

Το πρώτο βασικό επιχείρημα υπέρ της νομιμοποίησης, είναι ότι αγοραπωλησία συμβαίνει ήδη, απλά λαθραία. Αποτέλεσμα αυτού, είναι...
 
...χαμηλές αμοιβές στους πωλητές, επικίνδυνες μεταμοσχεύσεις στους ασθενείς και γιγάντωση των παράνομων κυκλωμάτων στις αναπτυσσόμενες χώρες. Αντίστοιχα φαινόμενα δηλαδή με αυτά της απαγόρευσης διάφορων «ανήθικων» επαγγελμάτων και πρακτικών, όπως το εμπόριο ναρκωτικών, η πορνεία κλπ. 

Το δεύτερο, εντοπίζεται στα τεράστια οφέλη που θα αποφέρει η αλλαγή πολιτικής. Η ζήτηση θα καλύψει σε μεγάλο βαθμό την προσφορά, οι φτωχότεροι θα μπορούν να κερδίζουν περισσότερα χρήματα, καθώς τώρα το μεγάλο μερίδιο το λαμβάνουν τα παράνομα κυκλώματα, και οι ασθενείς θα θεραπεύονται, απολαμβάνοντας αμέριμνοι την υπόλοιπη ζωή τους. Άλλωστε, υπολογίζεται ότι το κόστος της χρόνιας αιμοκάθαρσης είναι μεγαλύτερο από την αξία ενός νεφρού, πράγμα που σημαίνει ότι οι φτωχοί ασθενείς θα είναι περισσότερο ή εξίσου ευνοημένοι με τους πλούσιους, σε σύγκριση με τώρα.

Το τελευταίο αντεπιχείρημα αφορά ζητήματα κοινωνικής και προσωπικής ηθικής. Υποτίθεται πως μέσα από την νομιμοποίηση, οι φτωχότεροι θα πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης, καθώς θα εξαναγκάζονται να πουλάνε τα όργανά τους, ώστε να ζήσουν και να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Όμως, και αυτό το επιχείρημα είναι έωλο, καθώς κάθε άνθρωπος μπορεί να διαθέσει το σώμα του ελεύθερα χωρίς να (πρέπει) να χρειάζεται άδεια από το κράτος. Εφόσον είναι προτιμότερο γι' αυτόν να χαρίσει ή να πουλήσει το νεφρό του για να αποκτήσει χρήματα που θα του προσφέρουν άλλα αγαθά, εμάς δεν μας πέφτει λόγος. Είναι δικαίωμά του αν θα επιλέξει να σώσει τον αδερφό του, να αγοράσει φαγητό ή να φτιάξει μια πισίνα στην αυλή του, όπως είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας το αν θα επιλέξει την πορνεία αντί για κάποιο άλλο επάγγελμα ή του βαριά ασθενούς να επιλέξει την ευθανασία.
Αν, αντίθετα, απαγορεύσουμε την πώληση, επιτρέποντας μόνο την δωρεά οργάνων, καθορίζουμε τους σκοπούς για τους οποίους μπορούν τα άτομα να ασκούν τα δικαιώματά τους, γνώρισμα των ολοκληρωτικών καθεστώτων και όχι των φιλελεύθερων δημοκρατιών.

Είναι καιρός να δούμε ψύχραιμα το ζήτημα, χωρίς συναισθηματισμούς και πατερναλιστικές προδιαθέσεις, ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι μεριές. Όσο διατηρείται η απαγόρευση αυτή, το κόστος σε ανθρώπινες ζωές παραμένει τεράστιο, τα παράνομα κυκλώματα γιγαντώνονται και οι αδύναμοι είναι σαφώς σε δυσμενέστερη θέση σε σχέση με ένα καθεστώς όπου θα προστατεύονταν από το νόμο.

49 σχόλια:

 1. γενικά βρίσκω το κείμενο καθαρά συναισθηματικό και καθόλου ψύχραιμο καθώς αποφεύγει να αντιμετωπίσει σε βάθος την προβληματική όψη της αγοραπωλησίας οργάνων.Ο άνθρωπος χρειάζεται και τα 2 του νεφρά καθ'οτι ειναι ζωτικά όργανα που δεν αναπλάθονται και σε περίπτωση βλάβης του ενός πρέπει να υπάρχει το 2ο για να επιβιώσει ο οργανισμός.Το να επιτρέπεται στον καθένα άνευ προυποθέσεων να πουλάει στην ανάγκη ή και να δωρίζει υπο το κράτος συναισθηματικής φόρτισης το νεφρό του δημιουργεί ένα νέο πρόβλημα.Εκεί που υπάρχει ένας ασθενής δημιουργούμε περισσότερους.Επιπλέον,η πώληση ενός ανθρώπινου οργάνου θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό αντάξιο προς την ανθρώπινη ζωή.Δεν είναι το ίδιο να πουλάω το αυτοκίνητό μου και το να πουλάω το νεφρό μου.Άλλο πράγμα η ελεύθερη διάθεση της προσωπικότητας κι άλλο η εκμετάλλευση στο όνομα αυτής της ελευθερίας,γι αυτό και η δωρεά οργάνων είναι νόμιμη ενώ η πώληση όχι.Οι φιλελεύθερες δημοκρατίες προυποθέτουν και σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια και δεν δοκιμάζονται απο το αν θα αναγνωρίσουν το δικαίωμα στην αυτοβλάβη.Γιατί περί αυτοβλάβης πρόκειται όταν πουλάς και εμπορεύεσαι το σώμα σου για τον άλφα ή βήτα λόγο.Αν ζούσαμε σε μία κοινωνία που διασφαλίζει την ελάχιστη αξιοπρεπή διαβίωση στο άτομο λύνοντάς του το πρόβλημα του βιοπορισμού τότε θα μιλούσαμε και σε άλλη βάση για την ελευθερία και τον αλτρουισμό.Επειδή όμως η υποβάθμιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι τεράστια και μάλιστα στις χώρες οπου ακμάζει το παράνομο εμπόριο οργάνων όπως η Ινδία ,δεν μπορεί να διαιώνίζουμε και να πατούμε πάνω σε αυτή την υποβάθμιση εμείς οι προνομιούχοι,γιατί τότε μιλάμε για απαξίωση του ανθρώπου κι όχι για προσφορά και αλτρουισμό.Πιστεύω ότι η υπάρχουσα νομοθετική πρόβλεψη περι δωρεάς οργάνων είναι ικανοποιητική καθώς προστατεύει τόσο τον εν δυνάμει δότη όσο και τον λήπτη καθιστώντας εφικτή την προσφορά οργάνου με το μικρότερο δυνατό κόστος στην ανθρώπινη ακεραιότητα.Αυτο που χρειάζεται είναι να σταματήσει η εκμετάλλευση των νεφροπαθών που πληρώνουν όχι μόνο με ταλαιπωρία αλλά και με υπέρογκα ποσά την πάθηση τους.Τότε θα δικαιούται μία φιλελεύθερη χώρα να μιλά για ελευθερίες και δικαιώματα.Όταν αντιμετωπίζει τον άνθρωπο με ευαισθησία και όχι με κυνισμό.Κατερίνα Σουμπάκα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα ίδια που λες για κάθε θέμα. Αν αντικαταστήσεις τη λέξη νεφρά με ο,τιδήποτε άλλο, πχ ναρκωτικά, σεξ, σπέρμα, ωάρια, θα είναι η θέση ενός φιλελεύθερου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

  Ελευθερία διάθεσης δε σημαίνει ελευθερία πώλησης. Ελευθερία διάθεσης υπάρχει και σήμερα.
  Επίσης αν είσαι υπέρ της ελευθερίας διάθεσης, γιατί είσαι υπέρ του να υπάρχουν κίνητρα για να δίνονται νεφρά; Αφού ο καθένας κάνει ό,τι θέλει το νεφρό του, γιατί το κράτος, δια των κινήτρων, να του κάνει υποδείξεις;; Φάσκεις και αντιφάσεις αγαπητέ Οδυσσέα!

  Ετσι κι αλλιώς πάντως το εμπόριο οργάνων είναι από τα πιο ανήθικα πράγματα που υπάρχουν. Αυτό που είναι δε πιο ανηθικο δεν είναι τόσο το γεγονός ότι κάποιος θα πουλάει το νεφρό του, όσο το γεγονός ότι κάποιος θα το αγοράζει. Κατ' αρχάς αυτό σημαίνει ότι όποιος θα 'χει λεφτά θα πηγαίνει για μεταμόσχευση πιο γρήγορα, ενώ σήμερα υπάρχει ως γνωστόν λίστα αναμονής. Φαντάζομαι ισχύει και εδώ, για να γίνω λίγο ειρωνικός κι εγώ, η γνωστή φιλελεύθερη αρχή που ακούμε και στις συζητήσεις για την Παιδεία, που λέει ότι αφού κάποιοι μπορούν να έχουν καλό νεφρό γιατί να τους το απαγορεύσουμε; Δεύτερον πώς είναι δυνατόν το κράτος να λέει σε κάποιον ασθενή ότι θα πρέπει να πληρώσει για να σωθεί η ζωή του; Η ζωή έχει αυταξία και κανείς δεν μπορεί να υποχρεώνεται να πληρώνει για να την έχει!

  Όντως προκλητικό και ενδιαφέρον θεμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ύστερα από τις θερμές παρακλήσεις του Δώρου, ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε: η απάντησή μου! Ας ξεκινήσουμε με σένα φίλε μου Δώρε, που έχουμε και κάποια παραπάνω οικειότητα. Κατερίνα, με συγχωρείς για αυτή την προτίμηση.

  1. Δεν έγραψα ποτέ ότι το κράτος πρέπει να δίνει κίνητρα, απλά πρέπει να αφαιρεί τα αντικίνητρα, στη συγκεκριμένη περίπτωση την απαγόρευση του νόμου σχετικά με το εμπόριο νεφρών που καθιστά δυσχερή την σύναψη συμβάσεων με αντίστοιχο περιέχομενο. Αν έλεγα να δίνονται κίνητρα, θα είχες κάθε δίκιο να με κατηγορήσεις για αντιφάσεις!

  2. Χμμμ. Η δεύτερη σου θέση πάσχει και φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι είναι άσχετη με το θέμα που έχω επιλέξει. Απλώς κατηγορείς το σύστημα υγείας ως ανήθικο καθώς οι πλούσιοι έχουν περισσότερα χρήματα με τα οποία μπορούν να λαμβάνουν καλύτερες παροχές υγείας. Αυτό είναι άποψη σου, που προφανώς δεν συμμερίζομαι.

  Όπως επίσης δεν πιστεύω ότι οι φτωχότεροι έχουν "δικαίωμα" σε ίσο επίπεδο υγείας με τους πλούσιους, και αντίστοιχη υποχρέωση οι πλούσιοι, δηλαδή ακόμα κι αν έχουν χρήματα για καλύτερες παροχές, να τους υποχρεώνει το κράτος να μην τις λαμβάνουν για λόγους... ισότητας.

  Αντίθετα δεν λαμβάνεις υπόψη σου ότι η θέση των φτωχότερων θα βελτιωθεί σε σχέση με τώρα καθώς τα έξοδα για αιμοκαθάρσεις είναι υψηλότερα απ' ότι η αναμενόμενη τιμή ενός νεφρού, όπως επίσης ξεχνάς ότι οι φτωχοί είναι ασφαλισμένοι στα ταμεία και το πιο πιθανό είναι να καλύπτονται, αφού δεν φαίνεται να μεταβάλλεται το κόστος των υπηρεσιών.

  Το πιο ανησυχητικό βέβαια είναι ότι αδιαφορείς τελείως για τους ανθρώπους που πεθαίνουν και ταλαιπωρούνται για χρόνια επειδή το κράτος θεωρεί ανήθικες αυτές τις συναλλαγές. Το ίδιο ισχύει για την Κατερίνα που υποστηρίζει ότι το υπάρχον σύστημα είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τίποτα, παρ' όλο που ο αριθμός των νεφροπαθών αυξάνεται κατά 8% κάθε χρόνο, καθιστώντας όλο πιο επιτακτική την αλλαγή πολιτικής.

  Κατερίνα, προφανώς οι φιλελεύθερες δημοκρατίες δοκιμάζονται όταν δεν αναγνωρίζουν ένα καθολικό δικαίωμα αυτοβλάβης αλλά μόνο αυτά που μας συμφέρουν όπως το κάπνισμα, το αλκόολ, τις μεταμοσχεύσεις οργάνων ως ένδειξη αγάπης και αλτρουϊσμού. Μας ενοχλεί οι γυναίκες να κάνουν έρωτα επί πληρωμή αλλά δεν απαγορεύουμε το one night stand. Παλιότερα βέβαια το έκαναν, γιατί ενοχλούσε τους γύρω. Όπως και τώρα που κάποιοι θα προτιμούσαν να μπορούν να πουλήσουν το νεφρό τους για να βγάλουν χρήματα, επειδή όμως αυτό μας ενοχλεί γιατί το θεωρούμε εκμετάλλευση, το απαγορεύουμε.

  Η επιβολή της ατομικής μας ηθικής για το τι είναι εκμετάλλευση και τι όχι, είναι ολέθρια για την προσωπική ευτυχία καθώς εκείνοι που δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν τον τρόπο ζωής που θεωρούμε "αποδεκτό" βρίσκονται σε ιδιαίτερη μειονεκτική θέση.

  Επίσης, επίτρεψέ μου να είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το πόσο πραγματικά θα αποδεχόσουν μια νομοθετική αλλαγή εφόσον εξασφαλιζόταν ένα minimum εισόδημα για όλους, όπως για παράδειγμα δηλαδή στην Σουηδία.

  Δεν θεωρείς δηλαδή ότι εκμεταλλεύονται τις ιερόδουλες ή τις στρίππερς στην Σκανδιναβία; Ενώ στην Ελλάδα για παράδειγμα αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει ένα τόσο ισχυρό κοινωνικό κράτος;

  Πρσωπικά δεν το θεωρώ εκμετάλλευση καθώς ο άνθρωπος που θα δώσει το όργανό του σημαίνει ότι προτιμά αυτό παρά να επέλεγε κάτι άλλο που προφανώς για να μην το έκανε θα το θεωρούσε χειρότερο. Αντίθετα αν του το απαγορεύσουμε, τότε είναι που τον καταπιέζουμε και χρησιμοποιούμε τη δύναμή μας για να του επιβάλλουμε αυτό που θεωρούμε σωστό.

  Ο.Θ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θα μου συγχωρήσετε την άσχημη εικόνα του γραπτού, αλλά η ώρα είναι ήδη 1.35.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. προφανως η προσωπική σου αντίληψη περι ηθικής συμπεριλαμβάνει το δόγμα"αφου συμβαίνει το κακό γιατι να μην νομιμοποιήσουμε και το χειρότερο?".Απολύτως σεβαστή η αποψή σου αλλα δεν με βρίσκει σύμφωνη.Πρώτον,δεν συμμερίζομαι τον διαχωρισμό που κάνεις ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς μιλώντας για το δικαίωμα στην υγεία.Δεν καταλαβαίνω δηλαδη ποιο ειναι το επιχείρημα σου? Γιατί να μην με περιθάλπουν οπως πρεπει,αφου είμαι πλουσιος και δεδομένου οτι η υγεία ειναι προιον που πουλιεται και αγοραζεται γιατι να μου απαγορεύσεις να αγορασω?Δικαιως σε πνιγει το άδικο,δεν λέω...και θα συμφωνουσα μαζι σου αλλα με την προυποθεση πως θα αποδεχομουν οτι η υγεια δεν ειναι αγαθο για όλους αλλα προιον προς αγοραπωλησια...οπότε εύλογα θα διαχώριζα τους ανθρώπους ανάλογα με την αγοραστική τους δύναμη...τα γερά πορτοφόλια,οι εν δυνάμει καταναλωτές,οι εξαθλιωμένοι,οι απελπισμενοι αρκετα ωστε να πουλησουν το κορμι τους...Ωστόσο θεωρώ την υγεία αγαθό που πρέπει να προστατεύεται απο το κράτος και στο οποίο θα πρέπει να έχουμε πρόσβαση ως άνθρωποι ,όχι ως κατηγορίες.Δεύτερον ελευθερία για εμένα υπάρχει όταν υπάρχουν και όρια που μου επιτρέπουν να την ασκώ με αξιοπρέπεια,και το τι είναι αξιοπρέπεια δεν το ορίζει μόνο η προσωπική μου ηθική αλλά και η κοινωνική.Δεν ειμαι ούτε εγω υπέρμαχος του πατερναλισμού και σε καμια περιπτωση δεν επιθυμώ η ατομική μου ηθική να καταδυναστεύεται απο την ηθική της μάζας.Αλλα στις οργανωμένες κοινωνίες καπου θα πρεπει να υπάρχει και η συναίνεση για να αναπτυσσεται ελεύθερα η προσωπικότητα...επίσης κάπου θα πρέπει να οριοθετούμε τη σχέση ατόμου-κράτους σε τομείς που δεν άπτονται μόνο την ιδιωτική σφαίρα αλλα έχουν και κοινωνικές προεκτάσεις.Για παράδειγμα εσυ μπορει να μην βρισκεις καμία διαφορα αναμεσα στην γκόμενα του one night stand και στον επι πληρωμή ερωτα ,αυτη σου η άποψη αφορά την προσωπική σου ηθική,και η κοινωνία δεν δικαιούται να σου πει "απαγορεύω το one night stand"γιατί τότε ηθικολογεί ,σε βαθμό που παραβιάζει την ιδιωτική σου σφαίρα,το πως διαθέτεις και αναπτύσσεις την προσωπικότητά σου.Επειδή όμως το να ΄διαθέτει κανεις ελεύθερα την προσώπικότητά του δεν σημαίνει και ότι μπορει να εμπορεύεται τα πάντα,δεν θεωρώ παράλογο η κοινωνία να έχει γνώμη επι του αγοραίου έρωτα,γιατί,νομιμοποιώντας τον είναι σαν να αντιμετωπίζει τις γυναίκες ως "res"που επιδέχεται εκμετάλλευσης και όχι ως ων που ορίζει ελεύθερα τον εαυτό του.Για τον ίδιο λόγο πιστεύω πως σε καμία πολιτισμένη και ανθρωπιστικά δομημένη κοινωνία θα αγανακτούσε κανείς απο το καταπιεστικό και αυταρχικό κράτος που δεν σέβεται τον άνθρωπο ως ελεύθερη οντότητα απαγορεύοντάς του ( άκουσον,άκουσον) να πουλήσει τα όργανά του,το σώμα του,τον εαυτό του βρε αδερφέ(γιατί και η απαγόρευση της δουλείας εδώ που τα λέμε αποτελεί πρωτοφανή στέρηση της ελευθερίας του ατόμου και της αυτοδιάθεσης).Αντίθετα θα αγανακτούσαν πολλοί αν το κράτος,είτε τους παρείχε minimoum διαβίωσης είτε όχι,τους αντιμετώπιζε με προιόντα ανταλλάξιμα με μια πισίνα,λίγο φαγητό,ένα πολυτελές σπίτι ή μία παράγκα,νομόθετώντας όχι με βάση τις ανάγκες που έχουν όλοι οι άνθρωποι,πλούσιοι η φτωχοί,άλλα με γνώμονα την ελευθερία του ανθρώπου της ζούγκλας.Γιατι τότε δεν αντιμετωπίζεις το άτομο αναγνωρίζοντας την αξια του που πηγάζει και μόνο απο το οτι είναι άνθρωπος,αλλά αποδέχεσαι το δίκαιο του ισχυρού και προβαίνεις σε διαχωρισμούς αναχρονιστικούς που υποβιβάζουν τον άνθρωπο και υποδηλώνουν εναν ωμό συμβιβασμό με τα κακώς κείμενα της κοινωνίας. Κατερίνα Σουμπάκα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ωχ sorry για το τεράστιο σχόλιό μου,παρασύρθηκα λίγο,κουράζομαι και που το βλέπω!Κ.Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. "Η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου".

  Συμφωνώ με τον κύριο που πρωτο-εξέφρασε την παραπάνω φράση, και περαιτέρω συμφωνώ με την αγοραπωλησία οργάνων.
  Από ηθικής πλευράς, πρέπει αρχικά να ορίσουμε την έννοια της ηθικής. Το σύνολο των αποδεκτών πράξεων (παλαιότερα και των σκέψεων) ενός ανθρώπου. Η ηθική αλλάζει κατά καιρούς, και την ορίζει η ίδια η κοινωνία. Πολλά πράγματα παλαιότερα θεωρούνταν ανήθικα και στις μέρες μας επαναλαμβάνοντε σε καθημερινή βάση. Αντίστοιχα αν αλλάξει η φιλοσοφία του κόσμου όσον αφορά την πώληση οργάνων και συνειδητοποιήσουν τα πλεονεκτήματα της, θα γίνει άλλη μια σηνήθεια στην καθημερινότητα του ανθρώπου. (ή τουλάχιστον κάποιον ανθρώπων)
  Από πλευράς χρηματικών διαφορών, με την νομιμοποίηση της αγοράς/πώλησης οργάνων, θα αυξηθεί κατά πολύ μεγάλο βαθμό ο αριθμός των δοτών, με αποτέλεσμα πολλά άτομα που έχουν τα χρήματα για την μεταμόσχευση να μην βρίσκουν δωρητές. Δηλαδή με το σημερινό σύστημα εξαναγκάζουμε κάποιους ανθρώπους να πεθαίνουν πρόωρα ως "συμπαράσταση" στους υπολοίπους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Κάτι σβήστηκε εκεί και δεν βγάζει νόημα.

  Από πλευράς χρηματικών διαφορών, με την νομιμοποίηση της αγοράς/πώλησης οργάνων, θα αυξηθεί κατά πολύ μεγάλο βαθμό ο αριθμός των δοτών, σε αντίθεση με σήμερα που πολλά άτομα έχουν τα χρήματα για την μεταμόσχευση και δεν βρίσκουν δωρητές. Δηλαδή με το σημερινό σύστημα εξαναγκάζουμε κάποιους ανθρώπους να πεθαίνουν πρόωρα ως "συμπαράσταση" στους υπολοίπους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θέλετε να αγοράσετε ένα νεφρό ή θέλουν να πουλήσουν σας
   νεφρό; Είστε
   που αναζητούν μια ευκαιρία για να πουλήσουν τα νεφρά τους για τα χρήματα
   λόγω της οικονομικής βλάβης και δεν ξέρετε τι
   Δεν επικοινωνήστε μαζί μας και εμείς θα σας προσφέρουμε καλό
   ποσό των χρημάτων για τους νεφρούς του. Είμαι ο Δρ Dagama,
   am
   PREMIER INTERNATIONAL Medicaid νεφρολόγος. Η κλινική μας είναι
   ειδικεύεται στη χειρουργική του νεφρού και εμείς επίσης να ασχοληθεί
   αγορά
   και η μεταμόσχευση νεφρών με διάρκεια ζωής
   αντίστοιχα δότη.
   Βρισκόμαστε στην Ινδία, την Τουρκία, τη Νιγηρία, τις ΗΠΑ, τη Μαλαισία.
   Αν σας ενδιαφέρει η πώληση ή αγορά ενός νεφρού, σας παρακαλούμε να μην κάνετε
   Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail.
   Email: premiermedicaidinternacional@yandex.com

   προσεχτικά
   Ο Δρ Dagama.

   Διαγραφή
 9. Αυτό είναι να ενημερώσει το ευρύ κοινό αρσενικό ή θηλυκό που είναι υγιείς και 100% σοβαρό στην πώληση των νεφρών του, θα πρέπει να επικοινωνήσουν επειγόντως Δρ έλεος Winston Νοσοκομείο e-mail: dr.mercyhospital@gmail.com, καθώς έχουμε πολλούς ασθενείς οι οποίοι είναι σήμερα έχουν ανάγκη από μεταμόσχευση νεφρού, ψάχνετε για μια ευκαιρία να πουλήσουν τα νεφρά του για τα χρήματα που οφείλονται στην οικονομική καταρρεύσει και θα παράσχουμε $ 450,000USD για τους νεφρούς του. e-mail μας τώρα, e-mail: dr.mercyhospital@gmail.com και μπορείτε επίσης να προσθέσετε μας στο WhatsApp με αυτόν τον αριθμό +2348104857337 σας ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καλώς ήρθατε στον Dave Gray Νοσοκομείο ανθρωπιστικό πρόγραμμα, σχεδιασμένο για να παρέχει στους συμμετέχοντες με τη στήριξη που ενδυναμώνει τους ανθρώπους, δραστηριότητες και υπηρεσίες που καλύπτουν τις ολοένα και πιο σύνθετες ανθρώπινες ανάγκες και τη βοήθεια που διευκολύνει το άγχος των συνθηκών διαβίωσης κακουχίες. Δωρίσουν τα νεφρά για τους απόρους και να πάρει ένα πολύτιμο αποδόσεις των $ 400,000,00 και θα σώσει μια ζωή. Τηλ: 918 050 773 651. e-mail: davegrayhospitaldelhi@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Αυτό γίνεται για να ενημερώσει το ευρύ κοινό άνδρες ή γυναίκες που είναι υγιείς και 100% σοβαρό στην πώληση τα νεφρά τους, θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με τον Δρ Jennifer ειλικρινά e-mail: otiwhoghalehuspital@gmail.com, επειδή έχουμε πολλούς ασθενείς που βρίσκονται σε ανάγκη από ένα μεταμόσχευση νεφρού, ψάχνετε για μια ευκαιρία να πουλήσουν τα νεφρά τους για τα χρήματα για το οικονομικό διάλειμμα κάτω και θα σας δώσουμε $ 80,000USD για τα νεφρά. e-mail μας τώρα, otiwhoghalehuspital @ gmail.com και μπορείτε επίσης να προσθέσετε μας στο τι-app με αυτόν τον αριθμό +2347060886336 σας ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Χαίρετε,

  Είμαστε εδώ για άλλη μια φορά για να αγοράσει νεφρούς για τους ασθενείς μας και έχουν συμφωνήσει να καταβάλει καλό ποσό των χρημάτων σε όλους όσοι επιθυμούν να δωρίσουν ένα νεφρό για να τους σώσει και έτσι αν σας ενδιαφέρει να είναι ένας δότης ή θέλετε να σώσει μια ζωή, είστε σε παρακαλώ να μας γράψετε στο παρακάτω e-mail.

  Αυτή είναι μια ευκαιρία για σας να είναι πλούσια εντάξει, εμείς διαβεβαιώσω και Εγγύηση για σας 100% ασφαλές συναλλαγή μαζί μας, όλα θα γίνουν σύμφωνα με το νόμο guilding δότες νεφρών.
  Έτσι χάνουμε άλλο χρόνο, παρακαλούμε να μας γράψετε στο irruaspecialisthospital20@gmail.com

  Irrua Ειδικός Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Θέλετε να πουλήσετε το νεφρό σας; Ή ψάχνετε για μια ευκαιρία να πουλήσετε το νεφρό σας για χρήματα λόγω οικονομικής υποβάθμισης και δεν ξέρετε τι να κάνετε, τότε επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και θα σας προσφέρουμε καλό ποσό για το νεφρό σας. Το όνομά μου είναι (Doctor Elvis Whyte) είμαι Φρενολόγος στο νοσοκομείο μας και ειδικεύεται στην χειρουργική των νεφρών και ασχολούμαστε επίσης με την αγορά και τη μεταμόσχευση νεφρών με το να ζει κάποιος αντίστοιχος δότης. Email επικοινωνίας: doctorelviswhyte@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Θέλετε να αγοράσετε ένα νεφρό ή θέλετε να πουλήσετε το νεφρό σας; Είσαι
  Αναζητώντας την ευκαιρία να πουλήσετε τα νεφρά σας για χρήματα λόγω
  Οικονομική κατανομή και δεν ξέρετε τι να κάνετε, τότε επικοινωνήστε μαζί μας
  Σήμερα και θα σας προσφέρουμε καλό ποσό για το νεφρό σας. Το όνομά μου είναι
  Ο γιατρός Ντάνιελ είναι Νεφρολόγος στο Ιατρικό Κέντρο UBTH. Μας
  Κλινική ειδικεύεται στην χειρουργική των νεφρών και ασχολούμαστε επίσης με την αγορά
  Και τη μεταμόσχευση νεφρών με έναν αντίστοιχο δότη.
  Βρισκόμαστε στην Ινδία, την Τουρκία, τη Νιγηρία, τις ΗΠΑ, τη Μαλαισία. Αν είστε
  Που ενδιαφέρονται να πουλήσουν ή να αγοράσουν νεφροειδή παρακαλώ μην διστάσετε να
  Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  Email: Doctorkellymason@outlook.com
  Αριθμός κινητού: +2348138555220

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Χρειάζεται επειγόντως δότες νεφρού για το ποσό των 500000.00 επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: UBTH2000@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Θέλετε να αγοράσετε ένα νεφρό ή θέλετε να πουλήσετε το νεφρό σας; Είσαι
  Αναζητώντας την ευκαιρία να πουλήσετε τα νεφρά σας για χρήματα λόγω
  Οικονομική κατανομή και δεν ξέρετε τι να κάνετε, τότε επικοινωνήστε μαζί μας
  Σήμερα και θα σας προσφέρουμε καλό ποσό για το νεφρό σας. Το όνομά μου είναι
  Ο γιατρός Ντάνιελ είναι Νεφρολόγος στο Ιατρικό Κέντρο UBTH. Μας
  Κλινική ειδικεύεται στην χειρουργική των νεφρών και ασχολούμαστε επίσης με την αγορά
  Και μεταμόσχευση νεφρών με ζωντανό αντίστοιχο δότη.
  Βρισκόμαστε στην Ινδία, την Τουρκία, τη Νιγηρία, τις ΗΠΑ, τη Μαλαισία. Αν είστε
  Που ενδιαφέρονται να πουλήσουν ή να αγοράσουν νεφροειδή παρακαλώ μην διστάσετε να
  Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  Email: Doctordaniel95@outlook.com ή DoctorDanielben@gmail.com

  Αριθμός κινητού: +2349028230916

  Τις καλύτερες ευχές.
  Δρ Ντάνιελ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Χαίρετε,

  Είμαστε εδώ για άλλη μια φορά για να αγοράσουμε νεφρό για τους ασθενείς μας και συμφώνησαν να πληρώσουν καλό χρηματικό ποσό σε όσους επιθυμούν να δώσουν νεφρό για να τους σώσουν και έτσι Εάν ενδιαφέρεστε να είστε δωρητής ή θέλετε να σώσετε μια Ζωή, Θα πρέπει να μας γράψετε στο email παρακάτω.

  Αυτή είναι μια ευκαιρία για εσάς να είστε πλούσιοι εντάξει, σας διαβεβαιώνουμε και σας εγγυόμαστε 100% ασφαλή συναλλαγή μαζί μας, όλα θα γίνουν σύμφωνα με τους νόμους που καθοδηγούν τους δωρητές νεφρών.
  Έτσι, σπαταλάτε χρόνο, γράψτε μας ευγενικά στο irruaspecialisthospital20@gmail.com

  Ειδικό Εκπαιδευτικό Νοσοκομείο Irrua.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 18. Χαίρετε,
  Είμαστε εδώ για άλλη μια φορά για να αγοράσουμε νεφρά για τους ασθενείς μας και έχουν συμφωνήσει να πληρώσουν ένα καλό χρηματικό ποσό σε όσους επιθυμούν να δώσουν νεφρό για να τους σώσουν και έτσι αν ενδιαφέρεστε να είστε δωρητές ή αν θέλετε να σώσετε ένα Πρέπει να μας γράψετε στο παρακάτω email.
  Είναι μια ευκαιρία για εσάς να είστε πλούσιοι, σας διαβεβαιώνουμε και σας εγγυόμαστε 100% ασφαλή συναλλαγή μαζί μας, όλα θα γίνουν σύμφωνα με τον νόμο που καθοδηγεί τους δωρητές νεφρών. Μην σπαταλάτε περισσότερο χρόνο, γράψτε μας ευγενικά στη διεύθυνση dr.marchbaida@gmail.com

  Max Νοσοκομείο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Χαίρετε,
  το όνομά μου είναι dr walter, σήμερα χρειαζόμαστε δότες νεφρού μόνο για 470.000,00 δολάρια.
  επικοινωνήστε μαζί μας τώρα μέσω email και κινητού τηλεφώνου.
  ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: drwalterhospital@gmail.com
  αριθμός κινητού: +17609739428.

  Χαιρετισμοί
  Δρ Walter

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Θέλετε να αγοράσετε ένα νεφρό ή θέλετε να πουλήσετε το νεφρό σας; Είσαι
  αναζητώντας την ευκαιρία να πουλήσετε τα νεφρά σας για χρήματα λόγω
  οικονομικό σπάσιμο και δεν ξέρετε τι να κάνετε, τότε επικοινωνήστε μαζί μας
  σήμερα και θα σας προσφέρουμε καλή ποσότητα για το νεφρό σας. Το όνομά μου είναι
  Ο γιατρός Ντάνιελ είναι Νεφρολόγος στο Ιατρικό Κέντρο της UBTH. Μας
  κλινική ειδικεύεται στην χειρουργική των νεφρών και ασχολούμαστε επίσης με την αγορά
  και τη μεταμόσχευση νεφρών με έναν αντίστοιχο δότη.
  Βρισκόμαστε στην Ινδία, την Τουρκία, τη Νιγηρία, τις ΗΠΑ, τη Μαλαισία. Αν είστε
  που ενδιαφέρονται να πουλήσουν ή να αγοράσουν νεφροειδή παρακαλώ μην διστάσετε να
  επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  Email: Doctordaniel95@outlook.com ή Doctordanielben@gmail.com
  Whatsapp Αριθμός: +2349028230916

  Τις καλύτερες ευχές.
  Δρ Ντάνιελ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Αυτό είναι να ενημερώσετε το ευρύ κοινό που είναι υγιείς και 100% σοβαροί στην πώληση ή την αγορά νεφρών πρέπει να έρχονται σε επαφή με το νοσοκομείο Dr. Mercy Lara e-mail: mercylarahospital@gmail.com, καθώς έχουμε πολλούς ασθενείς που είναι σήμερα που χρειάζονται μεταμόσχευση νεφρού, ψάχνετε για μια ευκαιρία να πουλήσετε το νεφρό για χρήματα λόγω της οικονομικής διάλυσης και θα παράσχουμε 800.000EURO για τους νεφρούς. και επίσης έχουμε Hiv / θεραπεία θεραπεία αν χρειαστείτε τη θεραπεία επίσης απλά μας στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τώρα, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ @

  EMAIL: mercylarahospital@gmail.com

  whatsapp αριθμός? +2348053930975

  ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Θέλετε να αγοράσετε ένα νεφρό ή θέλετε να πουλήσετε το νεφρό σας; Είσαι
  αναζητώντας την ευκαιρία να πουλήσετε τα νεφρά σας για χρήματα λόγω
  οικονομικό σπάσιμο και δεν ξέρετε τι να κάνετε, τότε επικοινωνήστε μαζί μας
  σήμερα και θα σας προσφέρουμε καλή ποσότητα για το νεφρό σας. Το όνομά μου είναι
  Ο γιατρός Ντάνιελ είναι Νεφρολόγος στο Ιατρικό Κέντρο της UBTH. Μας
  κλινική ειδικεύεται στην χειρουργική των νεφρών και ασχολούμαστε επίσης με την αγορά
  και τη μεταμόσχευση νεφρών με έναν αντίστοιχο δότη.
  Βρισκόμαστε στην Ινδία, την Τουρκία, τη Νιγηρία, τις ΗΠΑ, τη Μαλαισία. Αν είστε
  που ενδιαφέρονται να πουλήσουν ή να αγοράσουν νεφροειδή παρακαλώ μην διστάσετε να
  επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  Email: Doctordaniel95@outlook.com Ή Doctordanielben@gmail.com
  Whatsapp: +2349028230916

  Τις καλύτερες ευχές.
  Δρ Ντάνιελ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Χρειαζόμαστε επειγόντως δότες νεφρού σε όλο τον κόσμο, ύψους 800.000,00 ΕΥΡΩ.
  επικοινωνήστε με τον dr daniels για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες των νεφρών:

    ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ; danielshospital55@gmail.com

  Whatsapp; +2348181726727

  Ευχαριστώ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Χρειαζόμαστε επειγόντως δότες νεφρού σε όλο τον κόσμο, ύψους 800.000,00 ΕΥΡΩ.
  επικοινωνήστε με τον dr daniels για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες των νεφρών:

    ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ; danielshospital55@gmail.com

  Whatsapp; +2348181726727

  Ευχαριστώ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανυπομονούμε να αγοράσουμε για να σώσει μια ζωή φίλων και ένα μέλος της οικογένειας.

  Εσείς σκέφτεστε ή θέλετε να πουλήσετε τα νεφρά σας λόγω οικονομικής ανικανότητας;

  τιμή; Αυτή είναι μια ευκαιρία να πουλήσει για $ 450,000.00 δολάρια; Μας μιλήστε

  σήμερα όσο το δυνατόν συντομότερα. Καθώς αυτή τη στιγμή αγοράζουμε και πουλάμε

  Νεφρά. Το Νοσοκομείο μας εξειδικεύεται επίσης στην Χειρουργική του Νεφρού και του ήπατος και του

  είμαστε σήμερα σε συνεργασία με άλλα διεθνή νοσοκομεία για

  την Αγορά και την πώληση υγιεινών νεογνών, με ζωντανή και αντίστοιχη

  δωρητές. Βρισκόμαστε στην Ινδία, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Πακιστάν, την Κίνα, τη Χιλή, την Τουρκία,

  ΗΠΑ, Μαλαισία, Ταϊλάνδη, Κολούμπια, Νιγηρία κλπ.

  Αν σας ενδιαφέρει να πουλήσετε ή να αγοράσετε νεφρά, μην διστάσετε να το κάνετε

  Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: drgomezjohnson27@gmail.com

  Γνήσιοι δωρητές / πωλητές / Αγοραστές Χρειάζεται να συγκεντρώσετε μετρητά για δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης ή για την πληρωμή χρεών ή αγαθών  Τις καλύτερες ευχές  dr gomez

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ανυπομονούμε να αγοράσουμε για να σώσει μια ζωή φίλων και ένα μέλος της οικογένειας.

  Εσείς σκέφτεστε ή θέλετε να πουλήσετε τα νεφρά σας λόγω οικονομικής ανικανότητας;

  τιμή; Αυτή είναι μια ευκαιρία να πουλήσει για $ 450,000.00 δολάρια; Μας μιλήστε

  σήμερα όσο το δυνατόν συντομότερα. Καθώς αυτή τη στιγμή αγοράζουμε και πουλάμε

  Νεφρά. Το Νοσοκομείο μας εξειδικεύεται επίσης στην Χειρουργική του Νεφρού και του ήπατος και του

  είμαστε σήμερα σε συνεργασία με άλλα διεθνή νοσοκομεία για

  την Αγορά και την πώληση υγιεινών νεογνών, με ζωντανή και αντίστοιχη

  δωρητές. Βρισκόμαστε στην Ινδία, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Πακιστάν, την Κίνα, τη Χιλή, την Τουρκία,

  ΗΠΑ, Μαλαισία, Ταϊλάνδη, Κολούμπια, Νιγηρία κλπ.

  Αν σας ενδιαφέρει να πουλήσετε ή να αγοράσετε νεφρά, μην διστάσετε να το κάνετε

  Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: drgomezjohnson27@gmail.com

  whatssap επικοινωνία: +2349070905307

  Γνήσιοι δωρητές / πωλητές / Αγοραστές Χρειάζεται να συγκεντρώσετε μετρητά για δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης ή για την πληρωμή χρεών ή αγαθών  Τις καλύτερες ευχές  dr gomez

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ανυπομονούμε να αγοράσουμε για να σώσει μια ζωή φίλων και ένα μέλος της οικογένειας.

  Εσείς σκέφτεστε ή θέλετε να πουλήσετε τα νεφρά σας λόγω οικονομικής ανικανότητας;

  τιμή; Αυτή είναι μια ευκαιρία να πουλήσει για $ 450,000.00 δολάρια; Μας μιλήστε

  σήμερα όσο το δυνατόν συντομότερα. Καθώς αυτή τη στιγμή αγοράζουμε και πουλάμε

  Νεφρά. Το Νοσοκομείο μας εξειδικεύεται επίσης στην Χειρουργική του Νεφρού και του ήπατος και του

  είμαστε σήμερα σε συνεργασία με άλλα διεθνή νοσοκομεία για

  την αγορά και πώληση υγιεινών νεογνών, με ζωντανή και αντίστοιχη

  δωρητές. Βρισκόμαστε στην Ινδία, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Πακιστάν, την Κίνα, τη Χιλή, την Τουρκία,

  ΗΠΑ, Μαλαισία, Ταϊλάνδη, Κολούμπια, Νιγηρία κλπ.

  Αν σας ενδιαφέρει να πουλήσετε ή να αγοράσετε νεφρά, μην διστάσετε να το κάνετε

  Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: drgomezjohnson27@gmail.com

  Γνήσιοι δωρητές / πωλητές / Αγοραστές Χρειάζεται να συγκεντρώσετε μετρητά για δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης ή για την πληρωμή χρεών ή αγαθών  Τις καλύτερες ευχές  dr gomez

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ανυπομονούμε να αγοράσουμε για να σώσει μια ζωή φίλων και ένα μέλος της οικογένειας.

  Εσείς σκέφτεστε ή θέλετε να πουλήσετε τα νεφρά σας λόγω οικονομικής ανικανότητας;

  τιμή; Αυτή είναι μια ευκαιρία να πουλήσει για $ 450,000.00 δολάρια; Μας μιλήστε

  σήμερα όσο το δυνατόν συντομότερα. Καθώς αυτή τη στιγμή αγοράζουμε και πουλάμε

  Νεφρά. Το Νοσοκομείο μας εξειδικεύεται επίσης στην Χειρουργική του Νεφρού και του ήπατος και του

  είμαστε σήμερα σε συνεργασία με άλλα διεθνή νοσοκομεία για

  την αγορά και πώληση υγιεινών νεογνών, με ζωντανή και αντίστοιχη

  δωρητές. Βρισκόμαστε στην Ινδία, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Πακιστάν, την Κίνα, τη Χιλή, την Τουρκία,

  ΗΠΑ, Μαλαισία, Ταϊλάνδη, Κολούμπια, Νιγηρία κλπ.

  Αν σας ενδιαφέρει να πουλήσετε ή να αγοράσετε νεφρά, μην διστάσετε να το κάνετε

  Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: drgomezjohnson27@gmail.com

  Γνήσιοι δωρητές / πωλητές / Αγοραστές Χρειάζεται να συγκεντρώσετε μετρητά για δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης ή για την πληρωμή χρεών ή αγαθών  Τις καλύτερες ευχές  dr gomez

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Πουλήστε ένα νεφρό. Σώστε ζωές και κερδίστε χρήματα. Θέλει να πουλήσει το νεφρό του για να σώσει τη ζωή; Ψάχνετε για μια ευκαιρία να πουλήσετε ένα νεφρό για μια καλή τιμή; Αυτή είναι μια ευκαιρία να πουλήσει για $ 500.000,00 δολάρια. οι ενδιαφερόμενοι προμηθευτές πρέπει να επικοινωνήσουν με την DR Michael Richard χειρουργός και σύμβουλος νεφρολόγος. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail: michaelrichard1711@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Θέλετε να αγοράσετε ένα νεφρό ή θέλετε να πουλήσετε το νεφρό σας; Είσαι
  αναζητώντας την ευκαιρία να πουλήσετε τα νεφρά σας για χρήματα λόγω
  οικονομικό σπάσιμο και δεν ξέρετε τι να κάνετε, τότε επικοινωνήστε μαζί μας
  σήμερα και θα σας προσφέρουμε καλή ποσότητα για το νεφρό σας. Το όνομά μου είναι
  Ο γιατρός Ντάνιελ είναι Νεφρολόγος στο Ιατρικό Κέντρο της UBTH. Μας
  κλινική ειδικεύεται στην χειρουργική των νεφρών και ασχολούμαστε επίσης με την αγορά
  και τη μεταμόσχευση νεφρών με έναν αντίστοιχο δότη.
  Βρισκόμαστε στην Ινδία, την Τουρκία, τη Νιγηρία, τις ΗΠΑ, τη Μαλαισία. Αν είστε
  που ενδιαφέρονται να πουλήσουν ή να αγοράσουν νεφροειδή παρακαλώ μην διστάσετε να
  επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  Email: Doctordaniel95@outlook.com Ή Doctordanielben@gmail.com

  Whatsapp Αριθμός: +2349028230916

  Τις καλύτερες ευχές.
  Δρ Ντάνιελ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Ανυπομονούμε να αγοράσουμε για να σώσει μια ζωή φίλων και ένα μέλος της οικογένειας.

  Εσείς σκέφτεστε ή θέλετε να πουλήσετε τα νεφρά σας λόγω οικονομικής ανικανότητας;

  τιμή; Αυτή είναι μια ευκαιρία να πουλήσει για $ 450,000.00 δολάρια; Μας μιλήστε

  σήμερα όσο το δυνατόν συντομότερα. Καθώς αυτή τη στιγμή αγοράζουμε και πουλάμε

  Νεφρά. Το Νοσοκομείο μας εξειδικεύεται επίσης στην Χειρουργική του Νεφρού και του ήπατος και του

  είμαστε σήμερα σε συνεργασία με άλλα διεθνή νοσοκομεία για

  την Αγορά και την πώληση υγιεινών νεογνών, με ζωντανή και αντίστοιχη

  δωρητές. Βρισκόμαστε στην Ινδία, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Πακιστάν, την Κίνα, τη Χιλή, την Τουρκία,

  ΗΠΑ, Μαλαισία, Ταϊλάνδη, Κολούμπια, Νιγηρία κλπ.

  Αν σας ενδιαφέρει να πουλήσετε ή να αγοράσετε νεφρά, μην διστάσετε να το κάνετε

  Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: drgomezjohnson27@gmail.com

  Γνήσιοι δωρητές / πωλητές / Αγοραστές Χρειάζεται να συγκεντρώσετε μετρητά για δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης ή για την πληρωμή χρεών ή αγαθών  Τις καλύτερες ευχές  dr gomez

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ανυπομονούμε να αγοράσουμε για να σώσει μια ζωή φίλων και ένα μέλος της οικογένειας.

  Εσείς σκέφτεστε ή θέλετε να πουλήσετε τα νεφρά σας λόγω οικονομικής ανικανότητας;

  τιμή; Αυτή είναι μια ευκαιρία να πουλήσει για $ 450,000.00 δολάρια; Μας μιλήστε

  σήμερα όσο το δυνατόν συντομότερα. Καθώς αυτή τη στιγμή αγοράζουμε και πουλάμε

  Νεφρά. Το Νοσοκομείο μας εξειδικεύεται επίσης στην Χειρουργική του Νεφρού και του ήπατος και του

  είμαστε σήμερα σε συνεργασία με άλλα διεθνή νοσοκομεία για

  την Αγορά και την πώληση υγιεινών νεογνών, με ζωντανή και αντίστοιχη

  δωρητές. Βρισκόμαστε στην Ινδία, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Πακιστάν, την Κίνα, τη Χιλή, την Τουρκία,

  ΗΠΑ, Μαλαισία, Ταϊλάνδη, Κολούμπια, Νιγηρία κλπ.

  Αν σας ενδιαφέρει να πουλήσετε ή να αγοράσετε νεφρά, μην διστάσετε να το κάνετε

  Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: drgomezjohnson27@gmail.com

  Γνήσιοι δωρητές / πωλητές / Αγοραστές Χρειάζεται να συγκεντρώσετε μετρητά για δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης ή για την πληρωμή χρεών ή αγαθών  Τις καλύτερες ευχές  dr gomez

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Θέλετε να πουλήσετε το νεφρό σας;
  Ψάχνετε για μια ευκαιρία να πουλήσετε τα νεφρά σας για χρήματα που οφείλονται
  Οικονομική κατανομή και δεν ξέρω τι να κάνω ,, Στη συνέχεια
  Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και θα σας προσφέρουμε ένα καλό ποσό για σας
  νεφρό. Το όνομά μου είναι (Δρ Marvin) Είμαι Φρενολόγος στο
  Ειρήνη μεγάλα νοσοκομεία. Το νοσοκομείο μας εξειδικεύεται
  Νεφροί και προσπαθούμε επίσης να αγοράζουμε και να μεταμοσχεύουμε νεφρά με α
  Δωρητής ζωντανός και αντίστοιχος.
  Βρισκόμαστε σε όλο τον κόσμο.Αν ενδιαφέρεστε για την πώληση ή την αγορά νεφρών παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας
  Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, peacegreathospitals@gmail.com
  Ευχαριστώ,
  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Ανυπομονούμε να αγοράσουμε για να σώσει μια ζωή φίλων και ένα μέλος της οικογένειας.


  Εσείς σκέφτεστε ή θέλετε να πουλήσετε τα νεφρά σας λόγω οικονομικής ανικανότητας;


  τιμή; Αυτή είναι μια ευκαιρία να πουλήσει για $ 450,000.00 δολάρια; Μας μιλήστε


  σήμερα όσο το δυνατόν συντομότερα. Καθώς αυτή τη στιγμή αγοράζουμε και πουλάμε


  Νεφρά. Το Νοσοκομείο μας εξειδικεύεται επίσης στην Χειρουργική του Νεφρού και του ήπατος και του


  είμαστε σήμερα σε συνεργασία με άλλα διεθνή νοσοκομεία για


  την Αγορά και την πώληση υγιεινών νεογνών, με ζωντανή και αντίστοιχη


  δωρητές. Βρισκόμαστε στην Ινδία, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Πακιστάν, την Κίνα, τη Χιλή, την Τουρκία,

  ΗΠΑ, Μαλαισία, Ταϊλάνδη, Κολούμπια, Νιγηρία κλπ.


  Αν σας ενδιαφέρει να πουλήσετε ή να αγοράσετε νεφρά, μην διστάσετε να το κάνετε


  Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: draustinelvis@gmail.com


  Γνήσιοι δωρητές / πωλητές / Αγοραστές Χρειάζεται να συγκεντρώσετε μετρητά για δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης ή για την πληρωμή χρεών ή αγαθών  Τις καλύτερες ευχές  DR AUSTIN ELVIS

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Γεια σας κυρίες και ευγενικοί άνδρες Είμαι ο Dr billywillfred από την UBTH tearching
  νοσοκομείο εάν ενδιαφέρεστε να πουλήσετε το νεφρό σας αυτό είναι το σωστό
  χρόνο για να πουλήσετε το νεφρό σας σε οποιαδήποτε τιμή της επιλογής σας θέλετε. Εγώ
  θέλουν όλοι να γνωρίζουμε ότι δίνουμε στον ασθενή μας το καλύτερο που ήθελαν έτσι
  εάν σας ενδιαφέρει να πουλήσετε το νεφρό σας ευγενικά τι μας βοηθά
  +2348051630286 ή στείλτε μας email στο Billywillfred39@gmail.com, σας ευχαριστούμε
  απόκριση και ειλικρίνεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Θέλετε να πουλήσετε το νεφρό σας; ή ψάχνετε για μια ευκαιρία να πουλήσετε το νεφρό σας για χρήματα λόγω οικονομικής υποβάθμισης και δεν ξέρετε τι να κάνετε, τότε επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και θα σας προσφέρουμε καλό ποσό για το νεφρό σας. Το όνομά μου είναι (Doctor Elvis Whyte) είμαι φρενολόγος στο νοσοκομείο μας και ειδικεύομαι στην χειρουργική των νεφρών και ασχολούμαστε επίσης με την αγορά και τη μεταμόσχευση νεφρών με τη διαβίωση ενός αντίστοιχου δότη. Email επικοινωνίας: doctorelviswhyte@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Ανυπομονούμε να αγοράσουμε για να σώσει μια ζωή φίλων και ένα μέλος της οικογένειας.

  Εσείς σκέφτεστε ή θέλετε να πουλήσετε τα νεφρά σας λόγω οικονομικής ανικανότητας;

  τιμή; Αυτή είναι μια ευκαιρία να πουλήσει για $ 450,000.00 δολάρια; Μας μιλήστε

  σήμερα όσο το δυνατόν συντομότερα. Καθώς αυτή τη στιγμή αγοράζουμε και πουλάμε

  Νεφρά. Το Νοσοκομείο μας εξειδικεύεται επίσης στην Χειρουργική του Νεφρού και του ήπατος και του

  είμαστε σήμερα σε συνεργασία με άλλα διεθνή νοσοκομεία για

  την Αγορά και πώληση υγιεινών νεογνών, με διαβίωση και αντίστοιχη

  δωρητές. Βρισκόμαστε στην Ινδία, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Πακιστάν, την Κίνα, τη Χιλή, την Τουρκία,

  ΗΠΑ, Μαλαισία, Ταϊλάνδη, Κολούμπια, Νιγηρία κλπ.

  Αν σας ενδιαφέρει να πουλήσετε ή να αγοράσετε νεφρά, μην διστάσετε να το κάνετε

  Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: drgomezjohnson27@gmail.com ή επικοινωνήστε μαζί μου στο Whatssap: +2348082419564

  Γνήσιοι δωρητές / πωλητές / Αγοραστές Χρειάζεται να συγκεντρώσετε μετρητά για δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης ή για την πληρωμή χρεών ή αγαθών  Τις καλύτερες ευχές  dr gomez

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Are you looking forward to buy to save a friends life and a family member.

  Do you Consider or want to sell your kidney because of financial breakdown?

  price?This is an opportunity to sell for $ 450,000.00 dollars? Message us

  today as soon as possible. As we are currently buying and selling of

  Kidneys. Our Hospital is also specialized in Kidney and liver Surgery and

  we are currently in collaboration with other international hospitals for

  the Buying and selling of healthy Kidneys, with living and corresponding

  donors. We are located in India, Canada, UK, Pakistan, China, Chile Turkey,

  USA, Malaysia, Thailand, Columbia,nigeria etc.

  If you are interested in selling or buying of kidneys don’t hesitate to

  Contact us via Email: drgomezjohnson27@gmail.com

  Genuine Donors / sell/Buyers Needed you need to raise cash for health care costs or paying debts or a good  Best Regards  dr gomez

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Ανυπομονούμε να αγοράσουμε για να σώσει μια ζωή φίλων και ένα μέλος της οικογένειας.

  Εσείς σκέφτεστε ή θέλετε να πουλήσετε τα νεφρά σας λόγω οικονομικής ανικανότητας;

  τιμή; Αυτή είναι μια ευκαιρία να πουλήσει για $ 450,000.00 δολάρια; Μας μιλήστε

  σήμερα όσο το δυνατόν συντομότερα. Καθώς αυτή τη στιγμή αγοράζουμε και πουλάμε

  Νεφρά. Το Νοσοκομείο μας εξειδικεύεται επίσης στην Χειρουργική του Νεφρού και του ήπατος και του

  είμαστε σήμερα σε συνεργασία με άλλα διεθνή νοσοκομεία για

  την Αγορά και πώληση υγιεινών νεογνών, με διαβίωση και αντίστοιχη

  δωρητές. Βρισκόμαστε στην Ινδία, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Πακιστάν, την Κίνα, τη Χιλή, την Τουρκία,

  ΗΠΑ, Μαλαισία, Ταϊλάνδη, Κολούμπια, Νιγηρία κλπ.

  Αν σας ενδιαφέρει να πουλήσετε ή να αγοράσετε νεφρά, μην διστάσετε να το κάνετε

  Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: drgomezjohnson27@gmail.com ή whatssap: +2348082419564

  Γνήσιοι δωρητές / πωλητές / Αγοραστές Χρειάζεται να συγκεντρώσετε μετρητά για δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης ή για την πληρωμή χρεών ή αγαθών  Τις καλύτερες ευχές  dr gomez

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Ανυπομονούμε να αγοράσουμε για να σώσει μια ζωή φίλων και ένα μέλος της οικογένειας.

  Εσείς σκέφτεστε ή θέλετε να πουλήσετε τα νεφρά σας λόγω οικονομικής ανικανότητας;

  τιμή; Αυτή είναι μια ευκαιρία να πουλήσει για $ 450,000.00 δολάρια; Μας μιλήστε

  σήμερα όσο το δυνατόν συντομότερα. Καθώς αυτή τη στιγμή αγοράζουμε και πουλάμε

  Νεφρά. Το Νοσοκομείο μας εξειδικεύεται επίσης στην Χειρουργική του Νεφρού και του ήπατος και του

  είμαστε σήμερα σε συνεργασία με άλλα διεθνή νοσοκομεία για

  την Αγορά και πώληση υγιεινών νεογνών, με διαβίωση και αντίστοιχη

  δωρητές. Βρισκόμαστε στην Ινδία, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Πακιστάν, την Κίνα, τη Χιλή, την Τουρκία,

  ΗΠΑ, Μαλαισία, Ταϊλάνδη, Κολούμπια, Νιγηρία κλπ.

  Αν σας ενδιαφέρει να πουλήσετε ή να αγοράσετε νεφρά, μην διστάσετε να το κάνετε

  Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: drgomezjohnson27@gmail.com

  Γνήσιοι δωρητές / πωλητές / Αγοραστές Χρειάζεται να συγκεντρώσετε μετρητά για δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης ή για την πληρωμή χρεών ή αγαθών  Τις καλύτερες ευχές  dr gomez

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Ανυπομονούμε να αγοράσουμε για να σώσει μια ζωή φίλων και ένα μέλος της οικογένειας.

  Εσείς σκέφτεστε ή θέλετε να πουλήσετε τα νεφρά σας λόγω οικονομικής ανικανότητας;

  τιμή; Αυτή είναι μια ευκαιρία να πουλήσει για $ 450,000.00 δολάρια; Μας μιλήστε

  σήμερα όσο το δυνατόν συντομότερα. Καθώς αυτή τη στιγμή αγοράζουμε και πουλάμε

  Νεφρά. Το Νοσοκομείο μας εξειδικεύεται επίσης στην Χειρουργική του Νεφρού και του ήπατος και του

  είμαστε σήμερα σε συνεργασία με άλλα διεθνή νοσοκομεία για

  την Αγορά και πώληση υγιεινών νεογνών, με διαβίωση και αντίστοιχη

  δωρητές. Βρισκόμαστε στην Ινδία, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Πακιστάν, την Κίνα, τη Χιλή, την Τουρκία,

  ΗΠΑ, Μαλαισία, Ταϊλάνδη, Κολούμπια, Νιγηρία κλπ.

  Αν σας ενδιαφέρει να πουλήσετε ή να αγοράσετε νεφρά, μην διστάσετε να το κάνετε

  Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: drgomezjohnson27@gmail.com

  Γνήσιοι δωρητές / πωλητές / Αγοραστές Χρειάζεται να συγκεντρώσετε μετρητά για δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης ή για την πληρωμή χρεών ή αγαθών  Τις καλύτερες ευχές  dr gomez

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Χρειάζεται επειγόντως δότες νεφρού για το ποσό των $ 500000.00 Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: UBTH2000@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Θέλετε να αγοράσετε νεφρό ή θέλετε να πουλήσετε το νεφρό σας; Ψάχνετε για μια ευκαιρία να πουλήσετε το νεφρό σας για χρήματα εξαιτίας οικονομικών καταστροφών και δεν ξέρετε τι να κάνετε, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας σήμερα και θα σας προσφέρουμε καλή ποσότητα χρήματος για τα νεφρά σας.
                το όνομά μου είναι ο γιατρός Nelson freeman am Nephrologist στο ιατρικό κέντρο UBTH. το νοσοκομείο μας εξειδικεύεται στη χειρουργική των νεφρών και ασχολούμαστε επίσης με την αγορά και τη μεταμόσχευση νεφρών με ζωντανό και αντίστοιχο δότη.
               Βρισκόμαστε στην Ινδία, τη Μαλαισία, τις ΗΠΑ, την Ελλάδα και τη Νιγηρία. Εάν σας ενδιαφέρει να πουλήσετε ή να αγοράσετε τα νεφρά, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου nelsonfreeman28@gmail.com

      τις καλύτερες ευχές
      Δρ Νέλσον

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Ανυπομονούμε να αγοράσουμε για να σώσει μια ζωή φίλων και ένα μέλος της οικογένειας.

  Θεωρείτε ή θέλετε να πουλήσετε τους νεφρούς ή τους όρχεις σας εξαιτίας της οικονομικής κατάρρευσης;

  τιμή; Αυτή είναι μια ευκαιρία να πουλήσει για 500.000,00 ΕΥΡΩ; Μας μιλήστε

  σήμερα όσο το δυνατόν συντομότερα. Καθώς αυτή τη στιγμή αγοράζουμε και πουλάμε

  Νεφρά. Το Νοσοκομείο μας εξειδικεύεται επίσης στην Χειρουργική του Νεφρού και του ήπατος και του

  είμαστε σήμερα σε συνεργασία με άλλα διεθνή νοσοκομεία για

  την Αγορά και πώληση υγιεινών νεογνών, με διαβίωση και αντίστοιχη

  δωρητές. Βρισκόμαστε στην Ινδία, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Πακιστάν, την Κίνα, τη Χιλή, την Τουρκία,

  ΗΠΑ, Μαλαισία, Ταϊλάνδη, Κολούμπια, Νιγηρία κλπ.

  Αν σας ενδιαφέρει να πουλήσετε ή να αγοράσετε νεφρά, μην διστάσετε να το κάνετε

  Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: drgomezjohnson27@gmail.com


  Γνήσιοι δωρητές / πωλητές / Αγοραστές Χρειάζεται να συγκεντρώσετε μετρητά για δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης ή για την πληρωμή χρεών ή αγαθών  Τις καλύτερες ευχές  dr philip

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Θέλετε να πουλήσετε το νεφρό σας; ή ψάχνετε για μια ευκαιρία να πουλήσετε το νεφρό σας για χρήματα λόγω οικονομικής υποβάθμισης και δεν ξέρετε τι να κάνετε, τότε επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και θα σας προσφέρουμε καλό ποσό για το νεφρό σας. Το όνομά μου είναι (Doctor Elvis Whyte) είμαι φρενολόγος στο νοσοκομείο μας και ειδικεύομαι στην χειρουργική των νεφρών και ασχολούμαστε επίσης με την αγορά και τη μεταμόσχευση νεφρών με τη διαβίωση ενός αντίστοιχου δότη. Email επικοινωνίας: doctorelviswhyte@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Γεια σας κυρίες και κύριοι, εγώ είμαι ο Dr billywillfred από το νοσοκομείο διδασκαλίας της UBTH εάν ενδιαφέρεστε να πουλήσετε τα νεφρά σας, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να πουλήσετε τα νεφρά σας σε οποιαδήποτε τιμή της επιθυμητής επιλογής σας. Θέλω όλοι να γνωρίζουμε ότι δίνουμε στον ασθενή μας το καλύτερο που έχουν ποτέ θέλει, αν ενδιαφέρεστε να πωλήσετε το νεφρό σας ευγενικά, στείλτε μας email στο Billywillfred39@gmail.com ή στείλτε μας ένα email στο Billywillfred39@gmail.com, εκτιμούμε το απόκριση και ειλικρίνεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Γεια σας κυρίες και κύριοι, εγώ είμαι ο Dr billywillfred από το νοσοκομείο διδασκαλίας της UBTH εάν ενδιαφέρεστε να πουλήσετε τα νεφρά σας, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να πουλήσετε τα νεφρά σας σε οποιαδήποτε τιμή της επιθυμητής επιλογής σας. Θέλω όλοι να γνωρίζουμε ότι δίνουμε στον ασθενή μας το καλύτερο που έχουν ποτέ θέλει, αν ενδιαφέρεστε να πωλήσετε το νεφρό σας ευγενικά, στείλτε μας email στο Billywillfred39@gmail.com ή στείλτε μας ένα email στο Billywillfred39@gmail.com, εκτιμούμε το απόκριση και ειλικρίνεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή