Σελίδες

3 Δεκεμβρίου 2010

Όχι, όχι, όχι!

Του Οδυσσέα Θεοφάνη

Ένας νέος γύρος καταλήψεων έχει ξεκινήσει στη χώρα από τις γνωστές αντιδραστικές δυνάμεις που με φασίζουσες πρακτικές διατρανώνουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο διαβούλευσης της Άννας Διαμαντοπούλου και στο μνημόνιο.

Σίγουρα όμως κάποιο καλό λόγο θα έχουν να αντιδρούν στα σχέδια του υπουργείου και σκέφτομαι ας ρίξω μια ματιά στο πρόγραμμα του ΣΥΝ για να πάρω μια ιδέα. Και τι βλέπω;

Ότι ο ΣΥΝ έχει προτείνει κάτι σαν προπαρασκευαστικό έτος γενικής κατεύθυνσης, μέσα στα πανεπιστήμια, ύστερα από το οποίο θα δίνονται πανελλαδικής εξετάσεις. Ω θεοί! Μα νόμιζα πως η πρόσβαση στο πανεπιστήμιο θα ήταν ελεύθερη. Δεν μπορεί να ζητά τα ίδια πράγματα με το ανάλγητο- νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ!

Δηλαδή θα διαβάζουμε μαθήματα άσχετα με το αντικείμενό μας για ένα χρόνο, ο οποίος θα προσμετράται στο πτυχίο και ύστερα τα νομικά. Άρα τρία χρόνια σπουδών; Όσο και τα ΚΕΣ; Αυτό είναι υποβάθμιση του πτυχίου μας! Τσ τσ τσ...


Πάω παρακάτω, μου έρχεται κι άλλο σοκ! Μακροχρόνιος αναπτυξιακός/ακαδημαϊκός προγραμματισμός των ΑΕΙ μέσα από την εγγραφή των απαραίτητων πόρων στον προϋπολογισμό του κράτους. Αλί και τρισαλί, αυτό μου θυμίζει τα τετραετή πλάνα της Γιαννάκου. Και τελικά επιβεβαιώνομαι Αυτός ο προγραμματισμός θα είναι κάθε τέσσερα χρόνια. Καταρρέω..

Προχωρώντας διαβάζω ότι θα πρέπει να κατοχυρώνεται η αυτοτέλεια και η διαφάνεια στα πανεπιστήμια, αλλά εγώ ξέρω ότι... 

...άλλα εννοούν τελικά όπως σωστά παρατηρεί ο Αναστάσης. Σε ευχαριστώ απ' τα βάθη της ψυχής μου γιατί πήγαν να με παγιδέψουν οι άτιμοι και δεν μου αρέσει να με δουλεύουν.

Στο σημείο βέβαια που διαφοροποιείται σημαντικά ο ΣΥΝ είναι προς το τέλος όπου γυρνάει την πλάτη στην αξιολόγηση και προκρίνει την αποτίμηση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου. Όχι που θα ήταν ίδιος ο Αλέξης με την Άννουλα. Πήρε τη ρεβάνς του στο τέλος.

Βέβαια, επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε να χαϊδέψουμε και κανά αφτί, το πρόγραμμα δεν λέει τίποτα για τα κριτήρια με τα οποία θα χρηματοδοτούνται τα πανεπιστήμια, το πως θα εξασφαλισθεί ο έλεγχος των διεφθαρμένων πανεπιστημιακών, η κοινωνική λογοδοσία του πανεπιστημίου, να περιοριστούν οι καταστροφές μέσα στα πανεπιστήμια Μπορεί να ξενερώσουν οι επαναστατημένες νεολαίες, άστους καλύτερα.

Πάντως είμαι πολύ χαρούμενος που τώρα ξέρω κι εγώ ξέρετε κι εσείς πως το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να εφαρμόσει περίπου αυτά που έλεγε ο ΣΥΝ καθώς κι αυτά που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία.
Πάμε για κατάληψη τώρα.

10 σχόλια:

 1. ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ, 7οι ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ 27 ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ 6οι, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!!! ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ 8 ΜΥΡΙΩΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΕΙΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΑΠΘ ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ. ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΩΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ "ΑΓΟΡΑΣ", ΤΗΣ "ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ", ΤΗΣ "ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ", ΤΗΣ "ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ". ΑΦΙΣΕΣ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ, ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΣΕ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΗ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ-ΚΑΘΗΓΗΤΗ. Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΗ. ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιατι τοσο μισος κυριε Θεοφανη-Μανδραβελη κατα του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Aπό πότε αποφασίσαμε να μετατρέψουμε το blog σε κιτρινίστικη μπούρδα και μένα δε μου είπε κανείς τίποτα..πολύ χολή ρε Οδυσσέα!Αν είναι να συνεχίσει έτσι να μου το πείτε να μην ξαναγράψω..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χρησιμότερη απ' την προσφυγή στα επίθετα και τους χαρακτηρισμούς ένθεν κακείθεν είναι νομίζω η προσήλωση στα επιχειρήματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλά ο όμιλος δεν έχει αριστερή κατεύθυνση;
  Τι μπούρδα είναι αυτή εδώ.
  Δε ξαναπατάμε σε εκδήλωση σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν αξίζουν όλα να καταναλώσω φαιά ουσία για να επιχειρηματολογίσω.Έχει και η ανοχή τα όριά της με κάθε κομπλεξικό..ο κόσμος βλέπει και κρίνει!Όσο για το σχόλιο από πάνω ασχολίαστο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εγώ αντίθετα θα θεωρήσω το παραπάνω σχόλιο χιουμοριστικό και μάλιστα υπό αυτή την άποψη εξαιρετικά εύστοχο...

  Στην απίθανη δε περίπτωση που είναι ειλικρινές αυτή του η φύση το καθιστά ακόμα πιο αστείο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Σωστά, καλή η δημοκρατία, αλλά δεν είναι για όλους. Και τώρα καιρός για κανά τσιγαράκι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Γνήσιος αριστερός ο markar, με το που είδε κριτική στο έργο του, delete και άγιος ο θεός

  Θα λογοδοτήσεις στον Άνθιμο σκουλίκι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εγώ αριστερός; Άνθιμος φυλάξοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή