Σελίδες

26 Σεπτεμβρίου 2011

Οι ανεκδιήγητοι Πρυτάνεις. Η ανεκδιήγητη διοίκηση των ΑΕΙ.
Του Ηλία Τριανταφυλλάκη

ε όλους τους θεσμούς όπου ο ζωηρός αέρας της δημόσιας κριτικής δεν κυκλοφορεί (όπως, για παράδειγμα, στα πανεπιστημιακά όργανα και τις συγκλήτους), μια αθώα διαφθορά φυτρώνει, σαν μανιτάρι."

Friedrich Nietzsche, Menschliches Allzumenschliches.Ζήτημα περιωπής στην υπό πτώχευση ελληνική κοινωνία έχει γίνει η παρακμή και ο ευτελισμός των δημοσίων θεσμών. Η κριτική πανταχόθεν σχετικά με την δυσλειτουργία των θεσμών ασκείται συνήθως σε δύο επίπεδα: αφενός στο πλαίσιο που διέπει την λειτουργία τους και αφετέρου στα φυσικά πρόσωπα που τους στελεχώνουν. Το πανεπιστήμιο, ως ένας από τους κορυφαίους δημοσίους θεσμούς, έχει απολέσει την εμπιστοσύνη των πολιτών για λόγους...

...που οφείλονται τόσο στη νομοθετική οριοθέτησή του όσο και στα άτομα που στελεχώνουν την Διοίκηση του.

Το παλαιότερο νομοθετικό πλαίσιο (ν.1268/1982) επέτρεψε ως γνωστόν, λοιπόν, όχι μόνο την εκπροσώπηση των υπερτροφικών κομμάτων της ελληνικής πραγματικότητας στο πανεπιστήμιο αλλά και την ανάδειξή τους σε ρυθμιστή των σχέσεων εξουσίας εντός αυτού. Την αρτιότερη εφαρμογή του φαινομένου της "κομματοκρατίας", που στηλιτεύεται στο κεντρικό πολιτικό προσκήνιο, μπορεί κανείς εύκολα να τη διαπιστώσει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπου φοιτητές με θέση στην κομματική ιεραρχία συμπεριφέρονται ως ινστρούχτορες, προωθώντας τα ιδιοτελή κομματικά τους συμφέροντα με την παρασιτική επέκταση της εξουσίας τους εις βάρος της πανεπιστημιακής κοινότητας. Με την καθοδήγηση των κομματικών ταγών τους είδαν στο πανεπιστήμιο ένα ιδανικό θύμα για την άσκηση των μικροκομματικών τους σκοπιμοτήτων. Πώς το κατάφεραν αυτό; Με μεθόδους διαπλοκής (θεσμοθετημένης ή μη) ή τραμπουκισμού ή και των δύο. Έλεγχος της διοίκησης των ιδρυμάτων, προώθηση των αρεστών, και όλα αυτά με το αντάλλαγμά τους. Το πανεπιστήμιο καταρρακώθηκε από χώρο επιμορφωτικής διδασκαλίας και ανάδειξης της αριστείας, σε κακέκτυπο του πολιτικού μας συστήματος συσσωρεύοντας όλες τις παθογένειες αυτού. Όποιος γνώρισε από κοντά το σάπιο αυτό σύστημα, θα προτίμησε, ορθολογικά πράττοντας, να αδιαφορήσει, δίχως να συμμετέχει σε συλλογικές διαδικασίες, παρά να προσπαθήσει να το αλλάξει.

Παρακάμπτοντας, ωστόσο, τα τετριμμένα ζητήματα του θεσμικού πλαισίου που προσπαθεί να αναμορφώσει ο νέος νόμος (4009/2011), καταργώντας το μοντέλο της συνδιοίκησης, θα ήθελα να σταθώ στα πρόσωπα που απαρτίζουν την διοίκηση των πανεπιστημίων. Αν υπάρχει μια λέξη για να χαρακτηρίσει πολλούς από τους πρυτάνεις και προέδρους τμημάτων, αυτή είναι: βολεμένοι. Αν χρησιμοποιούσα περισσότερες θα τους χαρακτήριζα, ανίκανους, διαπλεκόμενους, βάρος για τα πανεπιστήμια, χωρίς συναίσθηση της θέσης τους, κατώτερους των περιστάσεων, ποτισμένους από τη νοοτροπία της σημερινής μας παρακμής. Συμβιβασμένοι με όλα τα κακώς κείμενα του πανεπιστημίου, στην πλειονότητά τους αρνούνται να έρθουν σε σύγκρουση με κατεστημένα συμφέροντα όχι λόγω ιδεολογίας, αλλά επειδή είναι οι ίδιοι μέρος αυτών. Αρνήθηκαν στο παρελθόν την καθολική ψηφοφορία των φοιτητών και συντάχθηκαν με το status quo των παντοδύναμων κομματικών παρατάξεων (του συστήματος δηλαδή που τους εξέλεξε). Αρνούνται ως πραξικόπημα κατά του συνταγματικού χαρακτήρα του αυτοδιοίκητου, την αξιολόγηση από φορείς εκτός του πανεπιστημίου, που θα επιχειρήσουν να το επανασυνδέσουν με την κοινωνία, τις ανάγκες της οποίας εξυπηρετεί. Αρνούνται τη διαφάνεια και τη λογοδοσία για τους πόρους της κοινωνίας που διαχειρίζονται. Αρνήθηκαν και αρνούνται να συγκρουστούν με τη μάστιγα των καταλήψεων, που απαξίωσαν τα ιδρύματα σε ανυπολόγιστο βαθμό. Αν πραγματικά ακολουθούσαν την ιδεολογία που επικαλούνται, θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί από τη θέση τους εις ένδειξιν συνέπειας, ήθους και αντίδρασης σε μια νομοθετική εξουσία που "πραξικοπηματικά" ψήφισε το νέο νόμο. 

Οι περισσότεροί τους -το διευκρινίζω- είναι φορείς μιας ιδεολογίας που πρέπει να μείνει στο παρελθόν, αν θέλει το πανεπιστήμιο να γνωρίσει μέλλον. Οι φοιτητές που αντιδρούν στο κομματικό κατεστημένο των παρατάξεων και στις μεθοδεύσεις τους δεν έχουν τίποτα να ελπίζουν από αυτούς. Οι φοιτητές που καταγγέλλουν την συναλλαγή πρέπει να καταγγείλουν τους πρυτάνεις τους και τους προέδρους των τμημάτων τους. Οι φοιτητές που αξιώνουν ένα πανεπιστήμιο καινοτόμο, με συνεχή και ομαλή λειτουργία, ένα πανεπιστήμιο διαφανές, αξιοκρατικό, ένα πανεπιστήμιο αυτόνομο αλλά και ελεγχόμενο, της λογοδοσίας και όχι της αυθαιρεσίας, πρέπει να αναζητήσουν βήμα έκφρασης και να διεκδικήσουν ένα κενό που μένει ακηδεμόνευτο μπροστά τους.

10 σχόλια:

 1. 1) Πρόκειται για ανθρωπάκια. Είναι πολύ μικροί. Εκλελεγμένοι με τρόπους σκοτεινούς, απόντες στα -μόνιμα, φοβούμαι- προβλήματα του Πανεπιστημίου, παριστάνουν την τελευταία περίοδο, μεταξύ άλλων, τους ρυθμιστές της συνταγματικής νομιμότητας. Είναι φαιδροί.
  2) Σε πρόσφατη ανακοίνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων, καυτηρίασαν την κατάργηση του ασύλου. Είμαι περίεργος για το τι θα γίνει, αν συνεδριάσουν ποτέ σε αίθουσα πανεπιστημίου της Αθήνας και όχι στο Λαύριο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γνωρίζετε ότι σε ΑΕΙ, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, σε ΑΕΙ., την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι το υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι αυτά τα λαμόγια καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε, ότι τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο ψυγείο, τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ. με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους;
  Φυσικά και τα γνωρίζετε αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!
  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα υπάλληλοι αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, το Υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι, αυτοί και οι επίορκοι καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο «ψυγείο», τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ., με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους;
  Φυσικά και τα γνωρίζετε, αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!
  Τώρα επινόησαν να φύγουν οι πάνω από 50 ετών. Χαρακτηρίζοντάς τους «γερασμένους», ανθρώπους νέους, πτυχιούχους, με εμπειρία και μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Εμετικές επινοήσεις, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες τα τελευταία 13 χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή, τους κομματικούς στρατούς κ.λπ. Αθλιότητες του τριτοκοσμικού, κουτοπόνηρου και διεφθαρμένου κράτους, με υποβολείς τις επίορκες διοικήσεις, που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες και την συνδικαλιστή αλητεία. Αυτοί κατέστρεψαν την Χώρα μας και συνεχίζουν τα ίδια. Μέχρι σήμερα, και τι δεν έχουν επινοήσει για να σώσουν την στρατιά των παράνομων και τους υψηλά ιστάμενους-επίορκους, που έκαναν αυτές τις άθλιες προσλήψεις. Μιλιά δεν βγάζουν για το βρώμικο καθεστώς της οικογενειοκρατίας, που έχει κατακλύσει ΑΕΙ τα 13 τελευταία έτη. Συνεχίζουν απτόητοι «το έργο τους» πάνω από το πτώμα της Χώρας μας. Κανένας εισαγγελέας δεν ακούει;

  ΓΡΗΓΟΡΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σε ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα, έχουν γίνει τα τελευταία 13 χρόνια παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες, πλήθος συγγενών καθηγητών, υπάλληλων κ.λπ. Αυτές έγιναν από προϊστάμενους, διοικήσεις, κ.λπ. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι, το συγκεκριμένο ΑΕΙ θα μπει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων!! Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία. Εκλέγουν υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συνδικαλιστές κ.λπ. Επομένως έχουν πλήρη κάλυψη. Όλους αυτούς πρέπει να τους στείλουν αμέσως στον Κορυδαλλό. Με την διαθεσιμότητα θα «την πληρώσουν» οι έξω από τις "φαμίλιες". Σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, είναι δυνατόν να ζητά το Υπουργείο εσωτερική αξιολόγηση; Δεν χρειάζεται διαθεσιμότητα, να σταλούν στον Κορυδαλλό για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος. Αν το κάνουν, θα αδειάσει το ΑΕΙ και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί διαθεσιμότητα. Η διαθεσιμότητα θα τους σώσει από τις ποινικές ευθύνες ή ακόμη χειρότερα να παραμείνουν στην θέση τους και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εκτός οικογενειοκρατίας. Μπορείτε να δείτε στην απογραφή υπαλλήλων που έκανε το υπουργείο, να έχουν τα ίδια επώνυμα -αν και θα δείτε μέρος μόνο των ημετέρων- ή από τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΑΕΙ. Θα δείτε να γίνονται υπάλληλοι στα 60 τους, πρώην συναλλασσόμενοι με το ΑΕΙ κ.λπ. Εκτός, εάν η κυβέρνηση με προκάλυμμα την διαθεσιμότητα υπάλληλων στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, διασώσει τους παράνομους. Ε, όχι και έτσι, «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»!. Η κοροϊδία και κουτοπονηριά σε τέτοιο σημείο, είναι πλέον εμετική. Επιβάλλεται να σταλούν εισαγγελείς και επιθεωρητές τάχιστα. Τέλος πια στα τεχνάσματα και τις μεθοδεύσεις

  ΠΕΤΡΟΣ  ΑπάντησηΔιαγραφή

 5. Απαντώντας στις απειλές και στο θράσος κάποιων αρμοδίων σχετικά με την προστασία της οικογενειοκρατίας και των παράνομα προσληφθέντων υπάλληλων αορίστου χρόνου σε ΑΕΙ, σας εκθέτω τα εξής:
  Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να κάνει προσφυγή για τις παράνομες προσλήψεις στο προστατευόμενο ΑΕΙ, που εδρεύει στην Αθήνα (είναι κάποιο από τα μεγάλα).
  Καμιά απολύτως προστασία στο βρώμικο κατεστημένο. Να διωχθούν οι επίορκοι που έκαναν τις άθλιες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, με πλαστές προϋπηρεσίες.
  Έμαθαν στην προστασία και απειλούν.
  Κύριοι της Κυβέρνησης, τροποποιώντας τον υπερψηφισμένο από την Βουλή Νόμο για τα ΑΕΙ, κρατήσατε τους πρυτάνεις και βλέπετε τα αποτελέσματα (τα οποία και, άλλωστε ήταν αναμενόμενα)!
  Στην προσφυγή που λένε ότι θα κάνουν, θα πουν ότι, έκαναν παράνομες προσλήψεις; Θα πουν για την διαπλεκόμενη οικογενειοκρατία κ.λπ.;
  Από τις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα είναι, άραγε, «παιδιά ενός κατωτέρου Θεού»;
  Ποιοι είναι αυτοί, που δεν θα απαντήσουν στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου; Θα είναι πάντα καθεστώς; Είναι υπεράνω κάθε νομιμότητας; Κάνουν αντάρτικο;
  Να διωχθούν οι παράνομοι του άθλιου ΑΕΙ και να μπουν στην φυλακή μαζί με αυτούς που τους προσέλαβαν.
  Ο Ελληνικός Λαός δεινοπαθεί εξαιτίας τους. Τέρμα πια στις αθλιότητες.
  ΝΙΚΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εξυγίανση στα ΑΕΙ τώρα!
  Οι κ.κ. πρυτάνεις έχουν απωλέσει προ καιρού κάθε ίχνος αξιοπρέπειας. Ας απαντήσουν, λοιπόν για τις εκατοντάδες παράνομες προσλήψεις διαφόρων «ημετέρων», με ΠΛΑΣΤΕΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΕΣ, στις οποίες έχουν προβεί πολλοί εξ αυτών χρόνια τώρα, για την οικογενειοκρατία και για το, ως εκ τούτου όργιο ανομίας και διαφθοράς, που επικρατεί στα ΑΕΙ και, ας αφήσουν τις κινήσεις εντυπωσιασμού και το «αντάρτικο», που έχουν ξεκινήσει. Αλλά, φυσικό είναι να αντιδρούν, διότι έχουν «δει» τα Πανεπιστήμια ως «τσιφλίκι» τους, διότι διακυβεύονται τα συμφέροντά τους και τίθεται σε κίνδυνο το μέλλον των «δικών τους παιδιών», που εκείνοι διόρισαν με αδιαφανείς (και πολλές φορές σκανδαλώδεις) διαδικασίες, και τα οποία αποτελούν κλίκες και τις ομάδες κρούσης των συμφερόντων τους. Αλήθεια, πότε θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό γι’αυτές τους τις πράξεις; Άλλωστε, τα ίδια δεν έκαναν και με τον νόμο Διαμαντοπούλου, που, ενώ πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία από την Βουλή, κατάφεραν με τα λογής-λογής σαμποταρίσματά τους, να τον τροποποιήσουν υπέρ τους, πριν καλά-καλά εφαρμοσθεί! Αποτέλεσμα; Αδιέξοδο. Έλεος, πια μ’αυτή την ασυδοσία των πρυτάνεων!
  Κύριοι Υπουργοί, του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας, όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι (εκτός ΑΕΙ) δεν είναι «παιδιά ενός κατώτερου Θεού»! Βάλτε, επιτέλους το μαχαίρι στο κόκκαλο και προχωρήστε στην, όσο το δυνατόν, με δικαιότερο τρόπο, εξυγίανση των ΑΕΙ. Όλα τα άλλα είναι εμπαιγμός και κοροϊδία!
  Στέλλα Κ.
  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΚΟΛΠΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΑΕΙ.
  Οι απορίες μου είναι οι εξής για τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και ό,τι έγινε γύρω από αυτό το θέμα:
  1) Γιατί εξαίρεσε τους μηχανικούς κ.λπ.; 2) Μήπως, διότι πλήθος διδακτόρων από αυτούς, τους έκαναν, περιέργως ΙΔΑΧ στο ΕΜΠ και όχι μόνον αυτό, τώρα προωθούν Προεδρικό Διάταγμα να τους κάνουν ΕΕΔΙΠ; Μήπως, αυτά είναι «υπογείως» προσυμφωνηθέντα; 3) Πώς εξαιρείς παράνομα προσληφθέντα, μέλος οικογενειοκρατίας και βάζεις νόμιμα προσληφθέντες στην διαδικασία του προγράμματος διαθεσιμότητας; 4) Γιατί δέχεται να κλειδώνουν τα κτίρια του ΕΜΠ; 5) Γιατί, ενώ το ΕΜΠ δηλώνει απεργία υπαλλήλων κ.λπ., η μισθοδοσία βγαίνει κανονικά; Τι είδους απεργία είναι αυτή; Είναι «μαϊμού» απεργία; 6) Γιατί με τον ίδιο τρόπο που βγήκε η μισθοδοσία, δεν δόθηκε αντίστοιχη εντολή να σταλούν τα προσόντα των υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ, στα πλαίσια του προγράμματος διαθεσιμότητας, να γίνουν οι εγγραφές πρωτοετών κ.λπ.; 7) Γιατί σιωπά στην απέραντη οικογενειοκρατία και στις παράνομες προσλήψεις; 8) Πώς συγκρίνει τους νόμιμα προσληφθέντες με αυτούς, αντί να τους διώξει και ποινικά μαζί με τους υψηλά ιστάμενους που τους προσέλαβαν; 9) Γιατί, λέει ότι, στέλνει εισαγγελείς, για να συμμορφωθούν δημόσιοι λειτουργοί, αλλά ακόμη δεν είδαμε αποτέλεσμα; Δηλαδή, ούτε οι εισαγγελείς τα κατάφεραν;;;;!!!! 10) Όσον αφορά την ηλεκτρονική πλατφόρμα, που θα συμπληρώσουν οι υπάλληλοι, ποιος εγγυάται την ορθότητα αυτών των στοιχείων, που θα σταλούν, ιδίως από τους παράνομα προσληφθέντες κ.λπ.;
  Όλα αυτά παραβιάζουν κατάφορα το Σύνταγμα, διότι: 1) Είναι ενέργειες διάσωσης των παράνομα προσληφθέντων και των επίορκων που τους προσέλαβαν. 2) Είναι ενέργειες εις βάρος άλλων κατηγοριών υπαλλήλων. 3) Είναι ενέργειες εις βάρος των νόμιμα προσληφθέντων. 4) Είναι ενέργειες εις βάρος άλλων ΑΕΙ (που δεν έχουν παράνομα προσληφθέντες, ούτε στρατιές μηχανικών κ.λπ.). 5) Είναι ενέργειες εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
  Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να ελέγξει, σε κάθε περίπτωση, τις παράνομες προσλήψεις ΙΔΑΧ (με πλαστές προϋπηρεσίες, δικαιολογητικά κ.λπ.), ακόμη και αν οι παράνομοι στην απογραφή δηλώσουν οικειοθελώς διαθεσιμότητα, με δόλιο σκοπό να αποφύγουν τις διώξεις, οι ίδιοι και αυτοί που τους προσέλαβαν παράνομα. Επίσης, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ελέγξει την νομιμότητα πρόσληψης ΙΔΑΧ (με πλαστές προϋπηρεσίες, δικαιολογητικά κ.λπ.), οι οποίοι περιέργως εξαιρέθηκαν από το πρόγραμμα διαθεσιμότητας στα ΑΕΙ.
  ΝΙΚΗΤΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΔΟΛΙΑ-ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠ!!!!!!! Συνάδελφοι, διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, μην παρασύρεσθε από δικολάβους και σοφίσματα. Να μιλάτε για τις παράνομες προσλήψεις με πλαστές προϋπηρεσίες κ.λπ., που παρανόμως κάποιοι τους εξαίρεσαν. Είναι εκατοντάδες μηχανικοί-διοικητικοί, που στο ΕΜΠ, τους βάφτισαν ΙΔΑΧ. Αυτούς βγάλτε στο ξέφωτο. Αυτοί για να προστατευτούν, διώχνουν εσάς τους κανονικούς και νόμιμους υπαλλήλους. Μιλώ φιλικά, γιατί είσαστε θύματα αυτών και των άθλιων που τους προσέλαβαν. Εκεί πρέπει να κτυπήσετε και νομικά. Κτύπημα και στους άθλιους που τους προστατεύουν. Εκεί είναι η δύναμή σας. Μην ακούτε δικολάβους που προστατεύουν αυτούς και τους άθλιους εργοδότες τους που τους μανατζάρουν. Μην αποπροσανατολίζεστε!!
  ΛΟΥΚΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Παρασκηνιακές κινήσεις για σωτηρία διαφόρων "ημετέρων" ενόψει διαθεσιμότητας.
  Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια περίεργη κινητικότητα σε ένα από τα μεγάλα ΑΕΙ, που εδρεύει στην Αθήνα, με το να "επιστρατεύουν" διαφόρους συνταξιούχους, πρώην προϊσταμένους και διευθυντές, για να κάνουν παρασκηνιακά, Εκθέσεις Αξιολόγησης, επιλεκτικά σε διάφορους "ημετέρους" υπαλλήλους, οι οποίοι δεν είχαν και να "περισώσουν" έτσι, έστω και την τελευταία στιγμή τα "δικά τους παιδιά", αυτά δηλαδή που αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της οικογενειοκρατίας. Σημειώνεται, ότι αυτό δεν γίνεται σε ευρεία κλίμακα, αλλά μόνο επιλεκτικά σε κάποιους, την ίδια δε στιγμή, που η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν έχει δώσει τις Εκθέσεις Αξιολόγησης σε μη ημέτερους υπαλλήλους, οι οποίοι είχαν αξιολογηθεί με άριστα! Επίσης επιστρατεύτηκαν για αυτό οι αρμόδιοι των εμπλεκόμενων (στην αθλιότητα) τμημάτων. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη εκθέσεις αξιολόγησης με ημερομηνία (στον αριθμό πρωτοκόλλου διαβιβαστικού προς τον υπάλληλο) μετά τις 05-09-2013, διότι το αναφερόμενο ΑΕΙ την περίοδο αυτή αναφέρεται ως κλειστό. Τι νομίζατε ότι η διαπλεκόμενη οικογενειοκρατία θα κάθονταν έτσι; Για τους πιο πάνω λόγους επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.
  Νίκος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Η σιμωρ(ια)οπουλοκοσκωτιάδα στο ΕΜΠ διέλυσε τα πάντα !
  Κάνουν οι άθλιοι και εργασιακή-ηθική παρενόχληση κ.λπ. διαστροφές εναντίον κάποιων. Η απόλυτη ανωμαλία.
  Έκαναν παράνομες προσλήψεις γεροντοαχυρανθρώπων, που παριστάνουν τους υπαλλήλους και δρουν ανεξέλεγκτα! Είναι μέλη οικογενειοκρατίας, τους εξαίρεσαν από την διαθεσιμότητα και είναι διαπλεκόμενοι, σύνδεσμοι εργολαβικών κ.λπ. συμφερόντων! Τα αξιώματα διανέμονται σε ημέτερα λαμόγια. Ο υπόκοσμος και το παρακράτος στο φόρτε τους.
  Έχουν κάλυψη ετών τύπου «Υποσαχάριας Αφρικής», από το παρακράτος

  ΑπάντησηΔιαγραφή