Του Παναγιώτη Τσιάλα
Οι πιο παρατηρητικοί θα έχετε ίσως προσέξει ότι στις προθήκες των dvd-άδικων έχουν εσχάτως τρυπώσει λαθραία και ορισμένοι τίτλοι blue ray discs (η συντομογραφία είναι BDs, όπως λέμε DVDs). Είναι τα λεγόμενα «μπλε δισκάκια» που μπορούν να μας προσφέρουν ό, τι ακριβώς και τα γνωστά dvd, πλην όμως χαρίζοντάς μας πολύ μεγαλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου. Ένα τέτοιο BD, λοιπόν, πήγα να ψάξω και εγώ στο παρακείμενο dvd-άδικο. Πανέτοιμος, να βιώσω την νέα εμπειρία της απόλυτα ευκρινούς εικόνας και του κρυστάλλινου ήχου περιεργαζόμουν λαίμαργα τους λιγοστούς προσφερόμενους τίτλους προτού κάνω την τελική μου επιλογή. Τη στιγμή εκείνη γλίστρησε αθόρυβα στο εσωτερικό του καταστήματος μία ηλικιωμένη κυρία, η οποία χωρίς καθυστέρηση τράβηξε κατ' ευθείαν προς τον 25-άρη υπάλληλο του μαγαζιού. Προσηλωμένος στην χάραξη της επιλογής μου δεν στράφηκα ούτε στιγμή να την κοιτάξω, παρά ταύτα έγινα άθελά μου ωτακουστής μιας λίαν ενδιαφέρουσας στιχομυθίας:
«Καλό μου παιδί, μπορείς σε παρακαλώ να μου δώσεις την κασέτα με τις γέφυρες του Μάντισον;» ρώτησε σε ζωηρό τόνο η κυρία.
«Εμμμ, δεν ξέρω. Νομίζω πως δεν το έχουμε σε βιντεοκασέτα. Σε dvd αν θέλετε;», αντιπρότεινε ευγενικά ο υπάλληλος.
«Είστε βέβαιος ότι δεν το έχετε; Πρόκειται για καινούρια ταινία.», επέμεινε πεισματικά εκείνη.
«Δυστυχώς δεν το έχουμε σε βιντεοκασέτα.»
« Τότε τι έχετε σε βιντεοκασέτα από πιο καινούριες ταινίες;», συνέχισε απτόητη.
«Φοβάμαι πως δεν έχουμε καθόλου καινούριες ταινίες σε βιντεοκασέτες, αλλά μόνο σε dvd. Και νομίζω ότι το ίδιο συμβαίνει και στα περισσότερα καταστήματα ταινιών σήμερα», της ξεκαθάρισε ο νεαρός άνδρας. Φάνηκε όμως πως το είπε κάπως απότομα και η κυρία ξέσπασε.
«Μα είναι δυνατόν να μου λέτε ότι δεν έχετε βιντεοκασέτες; Και ΟΛΟΣ αυτός ο κόσμος που έχει βίντεο τί θα απογίνουμε;;;», είπε γεμάτη απόγνωση και με μιαν απορία που δύσκολα κρυβόταν.
«Το καταλαβαίνω ότι ίσως σας φαίνεται λίγο δύσκολο να το πιστέψετε», της αντιγύρισε ο υπάλληλος όσο πιο ευγενικά μπορούσε, «αλλά μπορώ να σας πω με αρκετή δόση σιγουριάς ότι πλέον σχεδόν κανένας δεν έχει βίντεο. Οι πιο πολλοί έχουν dvd.».
Η κυρία έφυγε απογοητευμένη, μάλλον χωρίς να έχει πειστεί από τις διαβεβαιώσεις του υπαλλήλου. Ποιος ξέρει σε πόσα dvd-άδικα θα δοκίμασε την τύχη της μέχρι να πειστεί.
Ομολογώ ότι καθ' όλη τη διάρκεια του διαλόγου χαμογελούσα παρακολουθώντας τον υπάλληλο να προσπαθεί να εξηγήσει στην ηλικιωμένη κυρία ότι «βιντεοκασέτες πια ΔΕΝ υπάρχουν!». Και τον άκουγες να της το εξηγεί με τόσο συγκαταβατικό ύφος, όπως ακριβώς ενός ανθρώπου που ανακοινώνει σε κάποιον το θάνατο ενός προσώπου, 15 χρόνια αφότου πέθανε.
Πάντως, πέρα από το γραφικό παράδειγμα, είναι αλήθεια ότι η ταχύτητα των σύγχρονων εξελίξεων μπορεί να αιφνιδιάσει τους πάντες, ακόμα και τους ρέκτες των ηλεκτρονικών τεχνολογιών. Ουδείς γνωρίζει τι τέξεται η επιούσα, αφού οι εξελίξεις τρέχουν σε χρόνους ρεκόρ, διανθίζοντας τη ζωή μας με ένα αίσθημα διαποικιλμένης αβεβαιότητας. Εκεί που νομίζεις ότι όλα είναι σίγουρα έρχονται οι ανατροπές, αλλιώς η ζωή θα ήταν σαν ένα νοσοκομείο καθαρό και αποστειρωμένο.
Σε μακρο-αναλυτικό επίπεδο, τα συμπεράσματα που προκύπτουν από μια σύγκριση του χτες με το σήμερα μπορούν να μας εκπλήξουν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό. Μια τέτοια ανάλυση παρουσίασε σχετικά πρόσφατα η εταιρεία SONY σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, προκαλώντας το δικαιολογημένο ενδιαφέρον του ακροατηρίου για τα παγκόσμια τεχνολογικά δεδομένα που διαρκώς ανατρέπονται. Από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ξεχωρίζω τα ακόλουθα:
1. Το 25% των Ινδών με ανώτερο IQ ξεπερνά τον συνολικό πληθυσμό των ΗΠΑ. Μεταφράζοντας αυτό το στοιχείο θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι η Ινδία έχει αυτή τη στιγμή περισσότερους αριστούχους μαθητές απ' ό, τι οι ΗΠΑ έχουν μαθητές!
2. Τα 10 κορυφαία επαγγέλματα του 2010 δεν υπήρχαν καν το 2004! Συμπέρασμα; Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η ανθρωπότητα προετοιμάζει τα παιδιά της για επαγγέλματα που δεν υπάρχουν, μέσω της χρησιμοποίησης τεχνολογιών που δεν έχουν ακόμα εφευρεθεί και προς επίλυση προβλημάτων που προς το παρόν αγνοούμε πλήρως ότι συνιστούν προβλήματα!
3. Το 1/8 των προπέρσινων ζυγαριών των ΗΠΑ συναντήθηκαν on-line (εδώ οι εξηγήσεις περιττεύουν).
4. Οι εγγεγραμμένοι στο myspace είναι 200.000.000. Ούτε λίγο ούτε πολύ, αντιλαμβάνεσθε πως, αν το myspace ήταν χώρα, θα ήταν η 5η μεγαλύτερη στον κόσμο, μεταξύ Ινδονησίας και Βραζιλίας!
5. Οι αναζητήσεις που γίνονται κάθε μήνα στο google αγγίζουν τα 31 δις (ενώ το 2006 ήταν μόλις 2,7 δις). Κατόπιν αυτού, ας μου εξηγήσει κάποιος παρακαλώ: Πριν το google σε ποιόν απηύθυνε ο κόσμος όλες αυτές τις ερωτήσεις του;
6. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η ανάγνωση των New York Times επί μία εβδομάδα προσφέρει στον αναγνώστη περισσότερες πληροφορίες από εκείνες που μπορούσε να αποκτήσει κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης ζωής ένας άνθρωπος του 18ου αιώνα. Κατά του ίδιους υπολογισμούς, οι αγγλικές λέξεις αγγίζουν πλέον τις 540.000, είναι δηλαδή 5-πλάσιες απ' ό, τι στην εποχή του Σαίξπηρ. Ας σημειωθεί δε ότι πολύ σύντομα η Κίνα θα είναι η πρώτη χώρα σε αγγλόφωνο πληθυσμό!
7. Οι πληροφορίες που εκπέμφθηκαν το 2009 υπερβαίνουν σε όγκο το σύνολο των πληροφοριών που εκπέμφθηκαν τα τελευταία 5.000 χρόνια!
8. Το 2029 κανείς άνθρωπος κάτω των 30 δεν θα ξέρει τι είναι το dvd (αυτό το αφιερώνω με όλη μου την καρδιά στην ηλικιωμένη κυρία που μου έδωσε την αφορμή γι' αυτό το άρθρο).
Οι αριθμοί εντυπωσιάζουν, αποτυπώνοντας με ανάγλυφο τρόπο τις ραγδαίες εξελίξεις μεταξύ του πρόσφατου χθες και του φευγαλέου σήμερα. Θα μπορούσαμε ασφαλώς να παραθέσουμε και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, μένουμε όμως εδώ. Κλείνοντας, πάντως, σας γνωρίζουμε ότι στα 5 λεπτά που απαιτούνται για την ανάγνωση αυτού του κειμένου: 67 μωρά γεννήθηκαν στις ΗΠΑ, 274 στην Κίνα, 395 στην Ινδία και 694.000 πειρατικές ταινίες κατέβηκαν παράνομα στο internet.
Ένας άλλος αριθμός: 79 εκατομμύρια άνθρωποι - ή μηπως χρήστες; - παίζουν farmville στο facebook. Μεταξύ αυτών και το αφεντικό μου και μάλιστα όταν είναι στο γραφείο. Η ίδια ισχυρίζεται ότι έτσι ηρεμεί από το άγχος της δουλειάς!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης σήμερα πέρασα - τυχαία βέβαια - μια ολόκληρη μέρα χωρίς κινητό και ομολογουμένως όλη τη μέρα ένιωθα ότι κάτι έλειπε. Η σύγχρονη τεχνολογία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας πλέον. Τι θα γίνει όμως με τη γιαγιούλα που θέλει να δει τις γέφυρες του Μάντισον στο βίντεο; Το θέμα δεν είναι και τόσο αστείο: η πρόσβαση στην πληροφορία και στις νέες τεχνολογίες πιθανόν θα είναι ο άξονας γύρω από τον οποίο θα δομείται η ταξική διάρθρωση των κοινωνιών του 21ου αιωνα.
Αν δεν ήξερα ποιος είναι ο συντάκτης του κειμένου θα επαινούσα την υπέροχα ειρωνική χρήση απολιθωμένων εκφράσεων που έρχονται σε αντίθεση με το θέμα του κειμένου. Ξέρω όμως ποιος είναι οπότε δε θα το πράξω :p. Ωραίο κείμενο παρόλα αυτά!
Συμφωνώ απόλυτα πως η πρόσβαση στην πληροφορία θα αναδειχθεί σε καίριο παράγοντα διαμόρφωσης των κοινωνικών τάξεων του μέλλοντος. Τούτο άλλωστε είναι κάτι που ήδη ισχύει! Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο θα πρέπει η πρόσβαση στην πληροφορία να μην είναι ιδιαίτερα ακριβή αλλά οικονομικά προσιτή σε όλους. Ειδάλλως, θα οδηγηθούμε σε αναπαραγωγή των ισχυουσών κοινωνικών αντιθέσεων, αν όχι σε όξυνσή τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά ειλικρινά, πιστεύει κανείς ότι το dvd είναι εφαλτήριο κοινωνικής επιβολής εκείνων που έχουν πρόσβαση σε αυτό εις βάρος εκείνων που δεν έχουν; Ακόμα περισσότερο, πιστεύει κανείς ότι η κυρία δεν απέκτησε ως τώρα dvd εξ αιτίας της απρόσιτης τιμής του; Απλώς η γυναίκα αγνοούσε την ύπαρξη του νέου μέσου ή ήταν μια ρομαντική που το βίντεο της θύμιζε κάποιον νεανικό της έρωτα!
Πρώτα απ' όλα θέλω να ρωτήσω το συντάκτη του κείμενου από που γνωρίζει ότι ο υπάλληλος του μαγαζιού είναι 25-άρης; Τι σχέσεις έχετε; Έχει προχωρήσει το πράγμα; I'm just kidding :D
ΑπάντησηΔιαγραφήΕν συνεχεία, επίτελους και ένα θέμα που δεν αφόρα την πολιτική, είχαμε πήξει τόσο καιρό. Εντάξει ξέρουμε το blog αφορά τον πολιτικό προβληματισμό αλλά υπάρχουν και άλλα θέματα. Παρεμπιπτόντως, μπράβο στον εν δυνάμει Κούγια:P
Κλείνοντας, σας γνωρίζω πως εγώ στάθηκα η αφορμή για την συγγραφή αυτού του κειμένου.
Το γρήγορο φτυάρι
Εξαιρετικό το κείμενο από πλευράς απόψεων, ροής και θέματος. Και πολύ εύστοχη όντως η αποστασιοποίηση από τη συνήθη θεματολογία των politicaholics.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥΓ.Πράγματι Δώρε αυτό το παλαμικό γλωσσικό ιδίωμα έχει αρχίσει να ταλαιπωρεί;)
νομιζω πως δεν τιθεται θεμα ρομαντισμου η οικειοθελους αγνοιας και οπιστοδρομησης της ηλικιωμενης κυριας... απλως αυτο που λεμε δια βιου μαθηση και γεφυρωση του χασματος των γενεων εχει ακομη θεωρητικη υποσταση και οχι πρακτικη...σιγουρα η εν λογω κυρια καπου θα ειχε ακουσει -θεωρητικα παντα -πως υπαρχουν dvd...κανεις ομως δεν της εμαθε να προσαρμοζεται εμπρακτα στη νεα τεχνολογια,κανεις δεν την ενημερωσε για τα ωφελη και τα πλεονεκτηματα των τεχνολογικων επιτευγματων.λειπει λοιπον το κινητρο ωστε οι μεγαλυτεροι ανθρωποι οπως και οι ανθρωποι που κατοικουν σε απομακρυσμενες περιοχες να στραφουν προς τη νεα τεχνολογια,λοιπουν ομως και οι υποδομες ωστε η μορφωση να μην στριμωχνεται σε παιδικα θρανια αλλα να απευθυνεται αμεσα σε ευρυτερο μερος του πλυθησμου.σιγουρα ενας ανθρωπος που αγνοει την υπαρξη του ποιοτικοτερου,στην περιπτωση μας ,του dvd ως μεσου ψυχαγωγιας ,δεν φερνει και την καταστροφη...δεν ξερω ομως αν ,εν απουσια της περιβοητης δια βιου εκπαιδευσης που στολιζει και την ονομασια του υπουργειου παιδειας ,δεν θα υπαρξει καποια στιγμη στο μελλον οπου οι προνομιουχοι της γνωσης(αν οχι και του χρηματος)θα παραγκωνισουν τους προιστορικους "μακαριους" εν τη αγνοια τους,οπως παραγκωνιστηκε ετσι απλα μια ηλικιωμενη κυρια απο μια σινεφιλ βραδια...κατερινα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο εντοπίζεις εύστοχα και το θέτεις ωραία. Ειλικρινά Κατερίνα, αν δεν φοβόμουν μήπως το κείμενο γινόταν υπερβολικά μεγάλο, τότε οπωσδήποτε θα είχα κάνει μία αναφορά -έστω μικρή- στο πολύ σημαντικό ζήτημα της δια βίου μάθησης, που στο παράδειγμά μας (όπως και σε άλλα παρόμοια) έλαμψε διά της απουσίας της...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κείμενο μάλλον προορίζοταν για έκθεση Γ' Λυκείου και σε αυτό αποσκοπούσαν φαντάζομαι οι τόσο επιτηδευμένες εκφράσεις του αρθρογράφου, στον εντυπωσιασμό του καθηγητή. Θα είχε την εντύπωση κανείς ότι έχει σκοπό του σε κάθε κείμενο να τρυπώνει λέξεις που θα μας εξαναγκάσουν να ψάξουμε στο λεξικό, όπως εκείνο το "ανοητίζοντες", που ακόμα αναζητάται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο θέμα της έκθεσης; Μα, φυσικά! " Όψεις της νέας τεχνολογίας στη ζωή μας. Πώς θα νοικιάζουν βιντεοκασέτες οι παππούδες και οι γιαγιάδες;"
Δυστυχώς, έχουμε πήξει από δήθεν καλλιεργημένα μικρομέγαλα με ξύλινο λόγο. Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Αλέξης Τσίπρας!
Το πρόβλημά σου με το κείμενο δεν κατάλαβα πού είναι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε θα σου ζητήσω να μου προτείνεις θέμα κειμένου. Αν νομίζεις ότι είσαι τόσο καλύτερος στην επιλογή θεμάτων και τη διατύπωση σκέψεων περιμένουμε το δικό σου τέλειο κείμενό στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση, για να το δημοσιεύσουμε.
Κατά τα άλλα, φοβούμαι ότι μπέρδεψες τα blogs. Όποιος θέλει να βρίσει τον Τσίπρα μπορεί να το κάνει ευθέως στο blog της νεολαίας συνασπισμού και αν είναι τυχερός δεν θα διαγραφεί αμέσως το σχόλιό του.
Το ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι έστω και ένα μικρομέγαλο κατάφερε να βοηθήσει έναν εξυπνάκια να ανοίξει το λεξικό. Ίσως πίσω από την έννοια της λέξης "ανοητίζων", ο ανώνυμος να ανακάλυψε κάτι βαθύτερο για τον εαυτό του...
Εύκολο είναι εκτοξεύεις κατηγορίες πίσω από το τείχος της ανωνυμίας που σου εξασφαλίζει το ιντερνετ. Κι αν ήσουν λίγο πιο ξύπνιος, θα καταλαβαινες οτι το θεμα δεν ηταν το πώς θα νοικιαζουν βιντεοκασετες οι παππουδες και οι γιαγιαδες, αλλα το ποσο ραγδαια και δραματικα αλλαζει η ζωη μας με τις νεες τεχνολογιες, ενα θεμα το οποιο, αν θες να ξερεις, ειναι πραγματικά τεράστιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟσο για τις αγνωστες λεξεις, ενα εχω να σου πω: εισαι απλα κομπλεξικος φιλε μου.
looool για την απάντηση του lvpb!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήδείτε και αυτό btw: http://www.eito.com/pressinformation_20090807.htm
Βρισκόμουν σε δίλημμα για το αν έπρεπε να απαντήσω στα σχόλια, καθώς δεν είμαι σίγουρος ότι είστε διατεθειμένοι να καταλάβετε. Ας το προσπαθήσω πάντως, δεν χάνω τίποτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροφανώς το θέμα ήταν το πως οι τεχνολογικές εξελίξεις επηρεάζουν τη ζωή μας, η "ανάλυση" του οποίου έγινε με αφορμή το συμβάν στο ντιβιντι κλαμπ. Το θέμα όμως δεν αναλύθηκε καθόλου( ή έστω αναλύθηκε ότως τα γραπτά της Γ' λυκείου), αν εξαιρέσουμε τις πληροφορίες που παρατέθηκαν, οι οποίες πιθανότατα είναι απλό copy-paste από άλλες πηγές.
Για το λεξιλόγιο δεν είμαι εγώ ο κομπλεξικός, μάλλον ο αρθρογράφος είναι, καθώς προσπαθεί να εντυπωσιάσει τοποθετώντας άκριτα και άκαιρα λέξεις που δεν ταιριάζουν στο κείμενο. Το χειρότερο βέβαια είναι πως το όλο σύνολο είναι "δήθεν" και γελοίο, επομένως με την πρώτη ευκαιρία θα πρέπει να είναι έτοιμος να δεχτεί την κριτκή για αυτό. Ειδικά όταν οι λέξεις που χρησιμοποιεί δεν υπάρχουν καν, όπως το ανοητίζοντες σε παλιότερο κείμενο. Ο αρθρογράφος ακόμα και τώρα δεν έχει αντιληφθεί την κοτσάνα του. Ποτέ δεν είναι αργά.
Η κριτική, παρά την ειρωνική διατύπωση, είναι καλοπροαιρέτη. Η συμβουλή στον αρθρογράφο είναι να μην προσπαθεί να είναι κάτι που δεν είναι, γιατί θα υποπέσει σε ατοπήματα όπως το "ανοητίζοντες". Είναι καλύτερα να κάνεις λάθη ορθρογραφικά, σύνταξης κ.λπ. που οφείλονται σε άγνοια παρά λάθη που οφείλονται στην υποκριτική επιτήδευση του κειμένου. Το τελευταίο είναι καραγκιοζιλίκι.
Ειλικρινά αμφιβάλλω αν η συζήτησή μας αυτή αφορά έστω και λίγο τους (ούτως ή άλλως) λιγοστούς αναγνώστες αυτού του blog, παρά ταύτα θα μπω και εγώ στον κόπο να γράψω μια δεύτερη απάντηση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια δεύτερη φορά -φίλε ανώνυμε- επιμένεις να ασχολείσαι με τον αρθρογράφο και όχι με το κείμενο. Το θέμα του κειμένου δεν είναι το πώς οι τεχνολογικές εξελίξεις επηρεάζουν τη ζωή μας. Το θέμα είναι ότι η ταχύτητα των σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων είναι τέτοια που αδυνατούμε να τις παρακολουθήσουμε ενώ ορισμένους ανθρώπους τους υπερβαίνουν εντελώς.
Τώρα ποιά "ανάλυση" είναι αυτή που έπρεπε να γίνει και δεν έγινε, φαντάζομαι εσύ το γνωρίζεις καλύτερα από εμένα, και προφανώς δεν μας το αποκαλύπτεις γιατί σκοπεύεις να το γράψεις στο άρθρο που θα μας στείλεις για δημοσίευση (και που ακόμα το περιμένουμε...) Πάντως το θέμα του άρθρου δεν το πέτυχες (αν είχες διαβάσει τον τίτλο βλ. "ραγδαίες εξελίξεις" θα το είχες καταλάβει).
Επίσης, τα υπονοούμενα περί copy paste δεν με αγγίζουν. Ξέρεις γιατί; Γιατί ο αρθρογράφος δεν είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος για να κάνει ρεπορτάζ, ούτε φυσικά είναι η εταιρεία ερευνών της SONY που πρωτογενώς διεξήγαγε την έρευνα. Ασφαλώς δημοσιευμένα έχω βρεί τα στοιχεία και τα αναδημοσίευσα με ορισμένη προσωπική αξιολόγηση. Αν μπορούσες να έχεις ευκολότερη πρόσβαση σε αυτά χωρίς αυτό το κείμενο τότε συγχαρητήρια που τα ήξερες πριν τα αναδημοσιεύσω...
Προσωπικά δεν μου βγάζεις από το μυαλό ότι τα έχεις μαζί μου για το κείμενο που είχα γράψει για τα stage. Άλλωστε από σχόλιο εκείνου του κειμένου έχεις ξεσηκώσει και το επίμαχο "ανοητίζοντες". Ως προς την σκληρότητα εκείνου του κειμένου έχω ήδη απαντήσει, εν μέρει και μετανοιώσει. Αλλά εδώ μιλάμε για ένα άλλο κείμενο και πρέπει να ξεσκαλώσεις. Όσο για την "κοτσάνα" μου για την "ανύπαρκτη λέξη", θα σε συμβούλευα να προβείς σε ένα google search και θα βρεις την ανύπαρκτη λεξούλα μου να την έχει πει μέχρι και πολιτικός αρχηγός κόμματος (όχι ο Τσίπρας). Προσωπικά νομίζω ότι την πρωτοδιαβάσα σε κάποια lifo. Τελικά αυτός ο Παπαγιώργης πρέπει να αναθεματιστεί από τον Μπαμπινιώτη μαζί και από τον ανώνυμο. Ίσως πάλι για την περίπτωση του ανώνυμου να ισχύει η ρήση του ότι "είναι καλύτερα να κάνεις λάθη που οφείλονται σε άγνοια".
Σόρρυ που απαντάω με αυτόν τον τρόπο αλλά η κριτική σου ΔΕΝ είναι καλοπροαίρετη. Αν ήταν θα έλεγες μια κουβεντούλα για το περιεχόμενο του κειμένου και δεν θα μονοπωλούσε το ενδιαφέρον σου ο "δήθεν αρθρογράφος", το "μικρομέγαλο με την ξύλινη γλώσσα". Δηλαδή εσύ τί περίμενες; Ένας απλός φοιτητής είμαι που γράφει και σε ένα blog δεν είμαι δημοσιογράφος με πούλιτζερ. Μέχρι να γράψω το περιστατικό που μου συνέβη και μέχρι να πω και δυο κουβέντες για την έρευνα της SONY ώστε να τα συνδέσω πάει έφυγε ο απαιτούμενος χώρος του άρθρου. Αν συνέχιζα δεν θα ήταν άρθρο αυτό που θα είχα γράψει θα ήτανε σεντόνι. Μπορείς να διαμαρτύρεσαι όσο θες ότι το άρθρο δεν περιείχε τόσα όσα θα ήθελες. Είμαι ο πρώτος που θα σου πω ότι τα άρθρα μου δεν περιέχουν ποτέ τόσα όσα θα ήθελα εγώ ο ίδιος να περιέχουν...
ton esteiles sto kalo..to esteiles sto kalo tsiala
ΑπάντησηΔιαγραφή